3 Mayıs 2011 Salı

1000 KİŞİLİK ORKESTRA REKORA HAZIR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Roman Dernekleri Federasyonu’nun ‘Bir Enstrüman Bin Roman Projesi’ kapsamında oluşturulan 1000 kişilik Roman Keman Orkestrası, 7 Mayıs Cumartesi günü İzmit Seka Park’ta Guinness yetkililerinin önünde ilk konserini verecek. Bu konser için son provasını yapan orkestra, ikinci provada istenen ritmi tutturmayı başardı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Roman Festivali, 5-8 Mayıs tarihlerinde Seka Park’ta yapılacak. 1000 keman orkestrası da 7 Mayıs günü hem konser verecek hem de Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye çalışacak. Konser sırasında Sırp müzisyen Goran Bregoviç gibi bazı ünlü isimlerin de İzmit’te olacağı söyleniyor.

Daha önce birkaç prova yapan orkestra üyeleri son toplu provasını yaptıkları Uçurtma Tepesi’nde heyecanlıydı. Üç aydır özel keman eğitmenlerinden ders aldıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi
Konservatuvar Şube Müdürü Mehmet Kesen, “Kısa süre içinde kendilerini çok geliştirdiler. Çok ciddi anlamda emek sarf ettik. Rekoru da kıracaklarına inanıyorum” diyor. Roman Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Ahmet Çokyaşar da “Çok ses getiren projemiz için çocuklarımız çok ciddi çalıştı. Çocuklarımızın içinden sanatçılar yetiştirilmesi konusunda ciddi çabalarımız var. Festivalin ardından projenin devamı sağlanacak, orkestra Türkiye genelinde turneye çıkacak” diye konuşuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder