3 Mayıs 2011 Salı

İSTANBUL'UN RENKLİ FESTİVALİ


Türkiye’nin en renkli festivallerinden 14. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 4–14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor. Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek festival, 4 Mayıs’ta Kenter Tiyatrosu’nda, Yunanistanlı tiyatro grubu Antanamapantahoy’un ‘Müziğin İpleri’ oyunuyla açılıyor.

Türkiye’nin yanı sıra, Almanya, ABD, Fransa, Endonezya, Hollanda, Norveç, İsveç, İtalya, İspanya, Avusturya ve Slovenya’dan kukla tiyatrolarının katılımıyla gerçekleşecek festivalde, bu yılın onur ödülü Derviş Zaim’e verilecek. Yönetmen, son filmi ‘Gölgeler ve Suretler’de gölge oyunu metaforuyla 1974 Kıbrıs harekâtına giden süreci anlatmıştı. Festivalde ‘Full Hands’ adlı oyun sahnelenecek İspanyOL Toni Rumbau, ayrıca 13 Mayıs saat 14.00’te Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları Bölümü’nde kukla meraklılarıyla bir araya gelecek. Festivalde kuklaseverleri oyunların yanı sıra sergiler de bekliyor. Endonezya’daki gölge tiyatrosunun köklerini anlatan ‘Gölgenin Doğuşu’ Taksim Metro girişinde, Türkiye’nin ilk kukla ve gölge oyunları sanat dalını kuran merhum Saim Bugay anısına düzenlenen ‘İpin Ucu’ Ses Tiyatrosu’nda, Kocaeli Üniversitesi’nin hazırladığı ‘Karagöz Figürleri Sergisi’ ise Fransız Kültür Merkezi’nde görülebilir.
Biletler Biletix, Devlet Tiyatroları Cevahir Sahnesi gişelerinden, İstanbul Metrosu Taksim girişi sergi salonundan ve oyun saatlerinden bir saat önce salon girişlerinden alınabilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder