27 Nisan 2011 Çarşamba

YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI 28 NİSAN'DA AÇILIYOR

Yöresel ürünleri ticaretle buluşturan YÖREX Fuarı, 28 Nisan–1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'nda, Anadolu'nun kültürel ürünleri sergilenecek.

Fuarın organizatörlüğünü yapan Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, fuara destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında YÖREX hakkında bilgi verdi. Fuarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla açılacağını bildiren Çandır, YÖREX'e geçen yıl 41 ilden katılım olduğunu, bu yıl katılımcı il sayısının 52'ye çıktığını kaydetti.

Fuarla 780 bin kilometrekarelik Türkiye'yi 3 bin metrekarede görme imkânının olacağını ifade eden Çandır, "Fuara 42 ticaret ve sanayi odası, 27 ticaret borsası, 3 kalkınma ajansı, 22 ticari firma, 2 kaymakamlık, 3 belediye katılacak. Birlik dernek ve kurumlarla birlikte 119 stand açılacak." dedi.

Toplantıya katılan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yardımcısı İlknur Selçuk Köker ise fuara çeşitli konularda destek verdiklerini söyledi.

TÜRSAB ile yaptıkları çalışmalar neticesinde tur büyük operatörlerinin tur otobüslerini fuara yönlendirmelerini sağladıklarını aktaran Köker, şöyle devam etti: "Bu girişimimiz sonucu şehir içi paket turlarına bu fuar da eklendi. Bu sene çok sayıda yabancı misafir bekliyoruz. Ayrıca Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar bütün otellerin yiyecek içecek müdürleri ve satın alma müdürlerine yönelik bilgilendirme gezisi de düzenleyeceğiz."

Fuara destek veren halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü de YÖREX'in bir cumhuriyet projesi olduğunu, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra kalkınmak için atılan adımlardan biri olduğunu dile getirdi. Ezgü, 'Anadolu'dan geldik' adlı eserini fuara armağan ettiğini açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder