8 Şubat 2011 Salı

TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ YAPILDI

Seferihisar Belediyesi, 5 Şubat Cumartesi günü Yarımada Takas Şenliği düzenlendi. Şenliğin amacı, tüm Yarımada ve İzmir’deki üreticileri bir araya getirerek ellerinde olmayan (korunmuş) tohumların takas edilmesini ve birbirleri ile iletişim halinde kalmaları için bir kayıt sistemi oluşturabilmesiydi.

Seferihisar, Urla, Mordoğan, Karaburun belediyeleri işbirliğiyle gerçekleştirilen "Yarımada Tohum Takas Şenliği" Seferihisar Pazar yerinde Türkiye'nin birçok yerinden katılımcıların desteğiyle yapıldı. Etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakar, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir  ve yurdun çeşitli bölgelerinden gelen konuklar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, bayram günü yaşadıklarını belirterek, "yıllarca yapılan yerli malı haftası etkinliklerinin önemini bugün daha iyi anlıyoruz. Yerli tohumlarımızı gün ışığına çıkartmanın, gelecek nesillerle buluşturmanın heyecanın yaşıyoruz. Bu tohumları göz hakkı olarak alacağız. Tohum yasasıyla bu ürünlerden mahsur kalacağız. Başkan dedenin tohum bankasını kurmak istiyoruz. Gelecek nesillere envanter bırakmak istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından pazaryerinde gerçekleştirilen takas şenliğinden Yarımada'dan etkinliğe katılan yüzlerce üretici ve yurttaşlar ellerindeki tohumları satış yapmadan takas etti.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder