24 Ocak 2011 Pazartesi

DENİZLERİN TEMİZLİĞİNE GÖNÜL VERENLER "ÇEVRE YILINA HOŞ GELDİN" DEDİ

KKTC'deki Deniz Temiz Derneği, cuma akşamı düzenlediği "Çevre Yılına Hoş Geldiniz" partisi ile katılımcılarını ve çevre ile ilgili bazı örgütlerin üyelerini bir araya getirdi.


Dernek Başkanı Mesut Günsev, denizlerin hızlı kirliliğine değinerek, Kıbrıs denizlerinin halen Akdeniz'in en temiz suları arasında yer aldığını söyledi. Günsev, bunu koruma bilincinin önemine dikkat çekerek özellikle gençlerin eğitimine önem verdiklerini, yıl içinde gerçekleştirilen birçok etkinlikle bu işlevin gündemde tutulmaya çalışıldığını kaydetti.

Günsev, derneğin bazı diğer çevre kuruluşları ile yakın ilişki içinde bulunduklarını da belirterek, KKTC'de bu doğrultuda çalışan ve çoğu dernekleşememiş örgütlerin bir federasyon veya konfederasyon çatısı altında buluşması halinde çok daha hızlı yol alınabileceğine de dikkat çekti.

Anglo Turkish Association'dan (İngiliz Türk Kültür Derneği) Gülseven Coles de yaptığı konuşmada, "Deniz Temiz Derneği'nin çevreye duyarlı kişi ve kurumları bir araya getirmesi çok güzel ve anlamlı bir eylem. Derneklerimizin üyelerini daha sık bir araya getirmek, denizlerimizin ve sahillerimizin kirlenmesini önlemek amacıyla ortak çalışmalar yapmak ve kamuoyunu bilinçlendirmek yolunda her türlü işbirliğine hazırız" şeklinde görüş belirtti.

ÇEKOVA Başkanı Dış İşleri Eski Bakanlarından Kenan Atakol ise, çevre örgütlerinin birlikte hareket etmelerinin önemine dikkat çekti. Atakol, "inşallah bu arkadaşların sayısı gün geçtikçe artar ve çevresel sorunlardan bir an önce kurtulmuş olunur. Çünkü çevre çok kirli sağlığımızı etkilemektedir" dedi.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder