18 Ocak 2011 Salı

'KOMŞU EDEBİYATLAR' BULUŞUYOR

Edebiyatçılar Derneği, "Komşu Edebiyatlar Buluşuyor; Türkiye-Suriye" başlığıyla düzenleyeceği etkinlikle, Türkiye ile komşularını edebiyatla bir araya getirecek.

Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 21-22 Ocak tarihlerinde düzenlenecek etkinliğin Onur Konuğu, Suriye Yazarlar Birliği Başkanı Hüseyin Cuma olacak. Suriye'nin farklı bölgelerinden çok sayıda Arap yazarın da katılacağı etkinlikle, iki komşu ülke, Türkiye ve Suriye edebiyatçılarını bir araya gelecek.

Edebiyat buluşmasında, Türk ve Arap yazarlar arasında ortak komisyonlar oluşturmak, karşılıklı çevirileri yapılacak ve yayımlanacak yapıtları belirlemek, etkinliğe sunulacak bildiriler aracılığıyla, komşu edebiyatların birbirlerini daha yakından tanımaları ve ülkelerinde tanıtmaları doğrultusunda kalıcı sonuçlar elde etmek hedefleniyor.

21 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'de başlayacak ve iki gün sürecek etkinlik boyunca, "Kültür, Sanat ve Edebiyatta Komşuluk", "Savaşa Karşı Barış İçin Şiirler" ve "Türk Edebiyatının Dışarıya Açılması ve Karşılıklı Çeviri Olanakları" başlıkları altında tartışmalar gerçekleştirilecek

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder