21 Aralık 2011 Çarşamba

SAĞLIKLI GIDANIN ADRESİ: EKOLOJİK PAZARLAR

Doğa dostu ve organik gıda üretimini hedefleyen ekolojik pazarlara rağbet gitgide artıyor. Ülkemizdeki ekolojik pazar sayısı 15'e ulaştı.


Ekolojik sertifikalı ürünlerin güvenilir bir modelle direkt üreticiden tüketiciye, uygun fiyata ve taze olarak ulaşmasını hedefleyen %100 ekolojik pazarlar, bir model oluşturarak Türkiye’de ekolojik pazarların artmasını, dolayısıyla doğa dostu üretim ve kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyor. Diğer ekolojik pazarları, internet satış projelerini ve dükkânları besleyerek zincirleme olarak çok daha fazla insanın ekolojik ürünlere ulaşmasını sağlıyor.

Türkiye’de ekolojik ürünlerin ve pazarların yaygınlaşmasına önayak olan Şişli %100 Ekolojik Pazar’dan sonra yine Buğday Derneği öncülüğünde Kartal, Bakırköy, Antalya, Beylikdüzü ve Samsun’da da ekolojik pazarlar açıldı. Böylece ekolojik ürünler daha çok tanınır, bilinir ve ulaşılabilir hale geldi. Örnek oluşturan pazarlarla Türkiye’deki ekolojik pazarların sayısı 15’e ulaştı.

Ekolojik pazarlar, tüketiciden gelen talepler doğrultusunda ekolojik ürün çeşitliliğinin de artmasındaki en büyük etkenlerden biri oldu. Türkiye, ekolojik sertifikalı gıda, kozmetik, tekstil, gurme ve temizlik ürünleriyle Şişli %100 Ekolojik Pazar sayesinde tanıştı. Bu ürün yelpazesine son olarak eklenen ürün ise organik istiridye mantarı. Cumartesileri kurulan Şişli’deki pazarda ekolojik malzemelerle yapılmış gözlemeler, içecekler ve keklerle kahvaltı keyfi mümkün.

Buğday Derneği, ‘yerelde üretim, yerelde tüketim’in önemine inanarak ekolojik ürünlerin yaygınlaştırılması ve yerel üretimi teşvik etmek amacıyla Konya Meram Belediyesi ile yeni bir ekolojik pazar projesine destek oluyor. Pazar, 2012’nin ikinci yarısında açılacak.

Evinize en yakın pazar nerede?

İstanbul

Şişli

Kadıköy

Zeytinburnu

Kartal

Beylikdüzü

Bakırköy

Maltepe

Ankara

Ayrancı

Çayyolu

İzmir

Bornova

Bostanlı

Bursa

Nilüfer

Antalya

Muratpaşa

Eskişehir

Tepebaşı

Samsun

Gazi

0 yorum:

Yorum Gönder