17 Ekim 2011 Pazartesi

BURSA FOTOFEST SÜRÜYOR

Bursa’yı ve Bursalıları fotoğraf sanatının en güzel renkleriyle bir araya getiren 1. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (FotoFest), 9 gün boyunca fotoğraf tutkunlarını yaşama dair özel karelerle buluşturacak.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası´nın ana sponsorluğunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) destekleriyle hayata geçirilen festival, fotoğraf severlerin büyük ilgisini çekiyor.

FotoFest; ABD, Hindistan, Japonya, Bangladeş gibi dünyanın farklı ülkelerinden fotoğraf tutkunlarını Bursa’da bir araya getirdi. Kentin farklı noktalarında açık havada sergilenen fotoğraflar, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilmesine rağmen 'fotoğrafın başşehri' unvanını kazanan Bursa, 41 ülkeden 100 fotoğraf sanatçısını Bursa’da ağırlıyor. Festival boyunca 32 sergi, 120 fotoğraf gösterisi, 12 belgesel gösterimi, 36 seminer ve 7 teknik atölyenin gerçekleştirileceği programa Time, Newsweek gibi dünyanın önemli basın kuruluşlarının fotoğraf editörleri ve Powerhouse Books’un da içinde olduğu kurumların yayıncıları katılıyor. Bursa’nın adını dünyaya duyuran FotoFest, kentin kültürel ve sanatsal yaşamıyla da fotoğraf sanatçılarına ilham kaynağı olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder