12 Eylül 2011 Pazartesi

İTÜ MÜHENDİSLİKTE DÜNYA REKORU KIRDI

ABD’deki Mühendislik ve Teknoloji Programları Akreditasyon Kurulu “ABET” (Accreditation Board for Programs in Engineering and Technology) İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile ilgili iki yıl süren akreditasyon sürecini tamamladı. Kurulun kararına göre İTÜ, bu yıl itibariyle 23 mühendislik programıyla tam akredite olan dünyadaki ilk üniversite oldu.


Bu sıralamayla Amerika’nın seçkin üniversitelerini geride bırakan İTÜ’nün rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “Bu büyük başarı başta öğretim üyeleri, öğrencilerimiz ve mezunlarımız olmak üzere tüm ülkenin gururudur” dedi. Prof. Dr. Şahin, dünyanın birçok saygın üniversitesinin verdikleri eğitimin kalitesinin bağımsız ve uzman bir dış kuruluş tarafından değerlendirilmesi için ABET’e başvurduğunu, kendilerinin de 2002’de başvuru yaptıklarını ve 2004/2005 yıllarında ABET’ten eşdeğerlik aldıklarını belirtti. Prof. Dr. Şahin, “ABET akreditasyonu ile üniversitemizin eğitim kalitesinin uluslararası standartlarda olduğu bağımsız bir kuruluş tarafından tescillenmiştir. Bunun yanında 23 mühendislik programıyla dünyada en fazla mühendislik programını akredite eden üniversite olduk” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derin Ural da bu gelişmenin kalitenin sürdürülmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak “Çok büyük bir motivasyonla yeni bir eğitim yılına başlıyoruz. Ulusal bir hazine olan İTÜ dünyayla yarışan mühendisler yetiştirmeye devam edecektir” dedi. İTÜ Rektörlüğü’ne resmi olarak bildirilen onay kararı, ABET kuralları gereği ekimde web sayfalarında da duyurulacak.

ABET akreditasyonu, uluslararası tanınırlığın yanı sıra eğitim kalitesinin Amerika’da akredite olan üniversitelerle denk olması ve verilen diplomanın tüm dünyada geçerli olması anlamına geliyor. Bu sayede İTÜ öğrencileri Amerika’nın düzenlediği “Yetkin Mühendislik” sınavına da girebilecekler. İTÜ, her akademik dönem başında kalitenin devam ettiğini göstermek üzere ABET’e ders programları, yeni katılan öğretim elemanları özgeçmişleri gibi bilgileri paylaşacak.

‘TESCİLLİ’ 23 BÖLÜM

Bilgisayar, Çevre, Elektrik, Endüstri, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinelari, Gemi ve Deniz Teknolojisi, Geomatik, Gıda, İmalat, İnşaat, İşletme, Jeofizik, Jeoloji, Kimya, Kontrol, Maden, Makine, Metalurji ve Malzeme, Meteoroloji, Petrol ve Doğalgaz, Uçak, Tekstil, Uzay.

0 yorum:

Yorum Gönder