4 Temmuz 2011 Pazartesi

TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR

Polonya’da Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası finaline kadar yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Potanın Perileri, final maçında Rusya’ya 59-42 mağlup oldu. Avrupa ikincisi olan Milliler, ülkemize ilk kez gümüş madalyayı getirmesini başardı. İlk periyotta Rusya’nın uzunları karşısında etkisiz kalan A Milli Takım, birinci çeyreği 11 sayı farkla 19-8 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte biraz oyunu dengeleyen Milliler, Rusya karşısında daha etkili gözüktü. Ay-Yıldızlı ekip devreyi 33-23 geride kapattı. İkinci yarı Periler’de yorgunluk belirtileri ortaya çıktı. Dış atışlarla kımıldayan Ay-Yıldızlı ekip, son çeyreğe 12 sayı geride girdi. Rusya’nın güçlü oyuncuları son periyotta oyuna ağırlığını koydu. A Milli Takım, Rusya’ya 59-42 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Rusya’ya yenilen Milliler, gümüş madalya kazanarak herkesi gururlandırdı. Ay-Yıldızlı ekip, daha önce sadece 1 kez çeyrek final oynadığı turnuvada gümüş madalya kazanarak tarihe geçti. Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile Olimpiyat elemesi oynamaya hak kazanan Periler, ilk sıra içinde yer aldığı için 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’na da direkt katılma hakkı kazandı. Rusya ise 6. kez çıktığı finalde 3. kez şampiyon oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder