4 Temmuz 2011 Pazartesi

SIFIR ARACIN TESCİLİ DE ARTIK NOTERDEN YAPILABİLECEK!

Başbakanlık ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hazırlanan ASBİS (Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi) projesi ile sıfır araç satın alan vatandaşlar, araçlarına ait tüm bilgileri elektronik ortamda trafiğe gitmeden görebilecek; tescil işlemlerini trafik şubesine gitmeden veya iş takipçisine vekalet vermeden gerçekleştirebilecek. Sistem sayesinde kayıp ve kaçağın önüne geçilirken, araç alımsatımı daha güvenli olacak.

1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren uygulamaya geçen ikinci el araçların trafik tescil işlemlerinin noter aracılığıyla yapılması uygulaması şimdi sıfır kilometre araçlar için de geçerli hale getiriliyor. Başbakanlık ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri proje kapsamında; ikinci el araç satış işlemlerinde olduğu gibi tek noktadan hizmet felsefesiyle, yeni araç satın alanlar, tescil işlemlerini araç bayileri aracılığıyla gerçekleştirecek; trafik tescil kuruluşlarına gitmelerine veya takipçiye vekalet vermeye gerek kalmayacak.

SİSTEM NE GETİRİYOR?
* Bütün işlemler aracın satın alındığı bayide, tamamen elektronik ortamda sonuçlandırılacak.
* Tescil ve trafik belgesi, araç sahibinin adresine posta ile gönderilecek.
* Türkiye’de üretilen veya ithal edilen araçların teknik özelliklerini içeren araç uygunluk belgesi bilgileri, ASBİS’e elektronik ortamda, e-imzalı ve zaman damgalı olarak iletilecek. * Bilgi ve belgelerin elektronik ortamda sağlanmasıyla sahtecilik ortadan kalkacak; çalıntı veya ruhsatında oynanmış araçların tescili de önlenecek.

0 yorum:

Yorum Gönder