29 Temmuz 2011 Cuma

İŞTE AMERİKA'NIN 'ALTIN TÜRKLER'İ

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan başarılı Türkleri ödüllendirmek üzere duzenlenen 'Altın Türkler' (Golden Turk Awards) yarışmasının 18 farklı kategoride kazananları açıklandı.

Juri, Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, ünlü kalp doktoru Mehmet Öz ve Türk Kültür Vakfı (Turkish Cultural Foundation) Direktörü Güler Köknar’ı juri özel ödülü ile ödüllendirirken, Golden Turk Awards düzenleme komitesi özel ödülü de eğitime katkılarından dolayı Mezun Group’a ve Türk toplumuna katkılarından ötürü Dr. Zeki Uygur’a verildi.

Golden Turk Awards yarışmasında kazananlar, New York’un tanınmış Türk restoranlarından Pera Mediterranean Brasserie’de yapılan toplantı ile kamuoyuna duyuruldu. ABD’de yaşayan Türkler arasında ulusal bazda gerçekleştirilen yarışma, bu anlamda bir de ilke imza attı. Yarışmaya yaklaşık 22 farklı eyaletten kişi ve kurum başvuruda bulundu.

18 KATEGORİDE ÖDÜL KAZANANLAR

*En Başarılı İşadamı ödülüne, Picasso Travel’i 30 yılda ABD’nin en büyük seyahat acentalarından biri haline getirdikten sonra satan Hüseyin Özyurtçu layık görüldü. Özyurtçu eşi Esin Özyurtçu ile kurduğu şirketi sıfırdan 80’den fazla havayolu ile çalışan 9 farklı şehirde ofisi bulunan bir seyahat acenta devine dönüştürmüştü.

*En Başarılı İş Kadını ödülüne ise İtalyan butik moda markası Luca Luca’yı sıfırdan Amerika genelinde tanınır bir marka haline getiren şirketin Başkanı ve CEO’su Yıldız Blackstone layık görüldü. Şirketi İtalyan Luca Orlandi ile birlikte 1992’de kuran Blackstone, şirketi 2008’de The Equitium Group’a satışını gerçekleştirdi. Hollywood starları, ünlü sanatçılar Luca Luca’nın müşterileri.

*En Başarılı Yönetici ödülüne dünyanın en büyük mimarlık şirketlerinden Skidmore Owings and Merrill LLP’un ortaklarından Mustafa Abadan layık görüldü. Abadan 1983 yılında çalışmaya başladığı şirkette 1996 yılında ortak oldu ve dünyanın altı farklı kıtasında eserleri olan tek Türk mimar.

*En Başarılı Müzisyen ödülünü New York’ta yaşayan ünlü neyzen ve bestekar Ömar Faruk Tekbilek aldı. Sayısız ödülün sahibi olan Tekbilek son olarak Best of Omar Faruk Tekbilek, Longing isimli albümünü çıkardı.

*En fazla başvurunun yapıldığı En Başarılı Akademisyen ödülüne diabet üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Harvard öğretim görevlisi Gökhan Hotamışlıgil layık görüldü. Harvard Üniversitesi’nde yaptığı araştırmalar ile sayısız ödül alan Hotamışlıgil, moleküler bazda obezite, diyabet ve kalp hastalıkları arasındaki bağlantıların anlaşılması için yaptığı araştırmalar nedeniyle 2010 Naomi Berrie Ödülü’ne layık görülmüştü.

*En Başarılı Girişimci ödülünü internet güvenlik şirketi Comodo’yu bir dünya markası haline getiren şirketin sahibi Melih Abdulhayoğlu aldı. 2008 yılında New Jersey’de Ernst & Young tarafından informasyon teknolojisi alanında yılın girişimci ödülüne layık görülen Abdulhayoğlu, Internet güvenliği üzerine zaman zaman Fox TV ve USA Today’de görüş ve demeçler veriyor. Abdulhayoğlu, bu yıl yedincisi düzenlenen Info Security Products Guide’in "2011 yılı Global Excellence Awards" yarışmasında "Yılın Girişimcisi" ödülüne layık görülmüştü.

*Yılın En Başarılı Markası ödülünü ABD genelinde New York, New Jersey, Las Vegas, DC, Chicago ve Dallas mağazaları ile faaliyet gösteren erkek giyim markası Sarar aldı.

*En Başarılı Şirket ödülünü ise ABD’de Türk şirketleri arasında markaya yatırım yapan ilk şirketlerden biri olan Mavi Jeans kazandı.

*Türk Toplumuna En Fazla Destek Veren Amerikalı ödülüne Turkish Coalition of America’nın President’i Lincoln McCurdy layık görüldü. Türk Amerikalıları politik anlamda bilinçlendirmek ve katılımlarını sağlamak amacıyla Şubat 2007’de kurulan Turkish Coalition of America (TCA), Türkiye’nin Kongre nezdinde tezlerinin savunulması, çıkarlarının korunması için çaba harcıyor.

*En Başarılı Türk Amerikan Toplum Lideri ödülünü California Türk Amerikan derneği yöneticisi Yavuz Atila aldı.

*En Başarılı Sosyal Sorumluluk Sahibi Şirket ödülünü etnik online ticaret alanında 10 yıldır faaliyet gösteren Tulumba.com aldı. Tulumba.com Türkiye’den ithal ettiği binler yiyecek, giyecek, müzik ve kitap ürünlerini Amerika’daki müşterilerine ulaştırıyor.

*En Başarılı Amerikalı İş Ortaklığı ödülünü geçtiğimiz yıllarda 50 yılını geride bırakan Koç & Ford ortaklığı aldı.

*En Başarılı Global Türk ödülünü Maryland’ta yaşayan ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu aldı. Atakoğlu, juri tarafından açık oy farkla bu ödülü almaya layık görüldü.

*Young Turk ödülü ABD genelinde politik değerlendirmeleri ile tanınan ve kısa bir süre önceye kadar MSNBC’de program sunan Cenk Uygur’a verildi. Uygur, Young Turk adıyla internet üzerinden yayın yapan ve milyonlarca kişiye ulaşan kendine ait bir yayın kanalının da sahibi.

*En Başarılı Start-up ödülünü akıllı telefonlar için eğitimle ilgili aplikasyonlar geliştiren Bidbox şirketi aldı.

*En Başarılı Sanatçı ödülünü dünyaca ünlü ressam Burhan Doğançay layık görülürken, 10 adayın yarıştığı kategoride Doğançay juriden açık ara en fazla oyu alarak ödülü aldı.

*En Başarılı Türk Aktivist ödülünü ise geçtiğimiz aylarda Amerikan Türk Dernekleri Asemblesi başkanlık görevini Günay Evinch’ten teslim alan Ergün Kırlıkovalı aldı.

*En Başarılı Sivil Toplum Örgütü ödülü ise Washington DC’deki çalışmaları ile Turkish American Association of Washington DC aldı. Dernek DC’de her yıl geleneksel olarak Türk Amerikan festivalini gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder