16 Haziran 2011 Perşembe

KADIN AZMAĞI'NA SIKI KORUMA

Özel Çevre Koruma Kurumu, 1983 yılında Ağahan Mimarlık Ödülü kazanan, yılda yaklaşık 60 bin yatılı ziyaretçi ağırlayan Akyaka beldesinin doğal haliyle korunması için yeniden harekete geçti.

Kurum Başkanı Ahmet Özyanık, en kısa zamanda başlanacak yeni uygulamalar kapsamında, Kadın Azmağı’na giriş ve çıkışların daha sık denetleneceğini, 11 metreden uzun teknelerin turlarına izin verilmeyeceğini belirtti. Çok sayıda canlı türünün yaşadığı azmakta aynı anda tur yapan tekne sayısı da sınırlandırılacak.

Restoranların haklarının aynen kalacağını, faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Özyanık, “İhtiyaç ve yerleri uygun olursa yenileri de açılabilir. Tekne ve botlar iskele dışında başka yere bağlanmayacak. Sadece belgeli, lisanslı ve liman başkanlığından onaylı tekneler 09.00-20.00 saatlerinde tur düzenleyebilecek. Tur tekneleri aşırı yüksek sesle müzik yayını yapamayacak. Olta balıkçılığı İl Tarım Müdürlüğü tarafından verilen sertifikalara sahip kişilerce yapılacak. Başka türlü balık avcılığına izin verilmeyecek. Azmakta yaşayan bitki ve hayvan türlerini tanıtıcı kitapçıklar hazırlanıp ziyaretçilere verilecek. Burada yaşayan her türlü canlı kesinlikle korunacak” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder