16 Haziran 2011 Perşembe

BAŞKENT SOKAKLARI SANATLA RENKLENECEK

Dünyanın 6 ülkesinden sokak sanatçıları ''Uluslararası Ankara Sokak Sanatları Festivali'' için Başkentte buluştu.

Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından gençlik programı kapsamında desteklenen ve Hırvatistan, Letonya, İtalya, Polonya, İspanya ve Türkiye'den sokak sanatçılarının katıldığı festival başladı.

Festival koordinatörü Yener Özamaç, dünyanın 6 ülkesinden sokak sanatçılarının Ankara'da sokak sanatları performanslarını sergileyeceklerini dile getirdi. Projeyi hayata geçirmekteki amaçlarının dans ve sokak müzikleriyle gençlerin sokağa nasıl yansıdığını ve seslerini nasıl duyurduklarını ortaya çıkarmak olduğunu belirten Özamaç, ''Biz bu festival kapsamında graffiti, dans ve sokak performansları sergileyeceğiz'' dedi.

Projeye dahil olan gençlerin sokak sanatları performanslarını alışveriş merkezlerinde sergilemek zorunda kaldığına işaret eden Özamaç, oysa gençlerin seslerini sokaklarda duyurmak istediğini ifade etti.

Festival kurucularından MCD Gençlik Kulübü Başkanı Maksut Coşkun Dokunulmaz da yıl boyunca öğrencilerine verdikleri eğitimlerin festival boyunca sergileneceğini söyledi.

Amaçlarının sokak sanatlarının yaşaması, sokak müziklerinin daha da gelişmesi, sokakta müzik yapan kişilerin, grupların halk nezdinde daha ön plana çıkarılması olduğunu anlatan Dokunulmaz, ''Bu sene festivalin ilkini düzenliyoruz. Umarız bundan sonra da her sene devamını getireceğiz. Amacımız Başkentimize biraz daha renk katmak'' diye konuştu.

''Nefesli Show Bandosu''nun performansıyla başlayan festivalin açılış gösterisi, öğrencilerin sahneye koyduğu ''Orta Oyunu''yla sürdü. Açılış töreni hip hop gösterisi ile devam etti.

''Masala Müzik Grubu'', ''Roman Müzik Grubu'', ''Ankara Caz Derneği'', ''Ankara Flamenko Derneği'', ''Tulum Orkestrası'' gibi grupların performans sergileyecekleri ve Türk graffiti sanatçılarının katılacağı festival, 20 Haziran'a kadar Ankara'da çeşitli etkinlik mekanlarında devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder