23 Mayıs 2011 Pazartesi

NURİ BİLGE CEYLAN'A "JÜRİ BÜYÜK ÖDÜL"Ü

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 64.Cannes Film Festivali'nde, "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle "Jüri Büyük Ödül"ünü aldı.

Yapımcılığını Zeynep Özbatur Atakan'ın üstlendiği, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muammer Uzuner, Ahmet Mümtaz Taylan'ın baş rollerde yer aldığı filmin çekimleri Keskin'de yapıldı.

Bosna Hersek ve Türkiye ortak yapımı olan ve Eurimages tarafından desteklenen film, bir doktor ve bir savcının 12 saatlik gerilimli hikayesini anlatıyor.

Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki'nin yaptığı, 2 saat 35 dakika süren filmin senaryosunu, Ercan Kesal, Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan yazdı.

Altın Palmiye ödülünü, "The Tree of Life" filmiyle Terrence Malick kazandı.

64 Cannes Film Festvali'nde, "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle Nuri Bilge Ceylan ve "Le gamin au vélo" filmiyle Eric ve Luc Dardenne kardeşler, "Jüri Büyük Ödülü"nü paylaştı.

Jüri ödülü, Française Maeiwenn'in "Polisse" isimli filmine verildi, en iyi senaryo ödülünü Joseph Cedar'ın "Footnote" isimli filmi aldı.

Festivalde en iyi yönetmen ödülünü, Danimarkalı Nicolas Winding Refn, "Drive" isimli filmiyle kazandı.

En iyi erkek oyuncu ödülünü ise Fransız Jean Dujardin, "The Artist" isimli filmdeki performansıyla aldı.

En iyi kadın oyuncu ödülüne Amerikalı Kirsten Dunst'ın "Melancholia" filmindeki rolüyle layık görüldüğü festivalde, ilk yönetmenlik tecrübesinin ödüllendirildiği Altın Kamera ödülünü de Pablo Giorgelli, "Las acacias" filmiye kazandı.

En iyi kısa film dalında ödülü, Maryha Vroda'nın çektiği "Cross Country" aldı, Belçikalı Wannes Destoop, "Maillot de bain 46" isimli kısa filmi ile mansiyon ödülü ne layık görüldü.

0 yorum:

Yorum Gönder