11 Mayıs 2011 Çarşamba

İŞSİZLER BU HABERE SEVİNECEK!


Bu yılın ilk çeyreğinde ihracatçıların yüzde 54'ü üretiminin, yüzde 56'sı ihracattının artığını belirtirken ikinci çeyrek için de beklentiler iyi olunca bu yıl için 200 bin yeni istihdam beklentisi açıklandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İhracatçı Eğilim Anketi sonuçlarına göre yıl sonuna kadar 200 bin kişilik istihdam artışı beklentileri bulunduğunu belirtti. Büyükekşi, İhracatçı Eğilim Araştırması 1. Çeyrek sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında, ankete 531 firmanın katıldığını, ilk çeyrekte üretimin arttığını söyleyenlerin oranının yüzde 54.2, ihracatının arttığını söyleyenlerin oranının yüzde 56.3, kapasite kullanım oranının arttığını söyleyenlerin oranının da yüzde 48.8 olduğunu söyledi.

Yılın ikinci çeyreğinde ise firmaların yüzde 47.7'sinin üretimin, yüzde 51.2'sinin ihracatın, yüzde 41.9'unun da kapasite kullanım oranının artacağını beklediğini ifade eden Büyükekşi, "Kötü beklenti yok. Mevcut trentlerin aynı şekilde devam edeceğini görüyoruz" dedi. Büyükekşi, ikinci çeyrekte ikinci 500 firmanın daha yüksek üretim ve ihracat artışı beklediklerini kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder