11 Mayıs 2011 Çarşamba

CANNES FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 64'üncüsü yapılacak olan dünyanın en prestijli film festivali olan Cannes Film Festivali bugün başlıyor.

Festival, Woody Allen'in yönettiği, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'nin de oynadığı 'Midnight in Paris' adlı filmin, yarışma dışı gösterimiyle açılacak. Filmin galasına, Sarkozy çiftinin gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. Festival komitesine bu konuda henüz bir bildirim yapılmazken, son anda bir sürprizin de gerçekleşmesi ihtimalinin olabileceği belirtiliyor.

22 Mayıs akşamı ödüllerin açıklanacağı festivalin büyük kategorisi olan Altın Palmiye'de (Palme d'Or) bu yıl, Türkiye'den Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi de yarışıyor. Altın Palmiye için toplam 20 filmin yarışacağı festivalde, jüri başkanlığını ünlü oyuncu ve yapımcı Robert De Niro'nun yürütecek. diğer jüri üyeleri ise; Olivier Assayas, Martina Gusman, Mahamat-Saleh Haroun, Jude Law, Nansun, Shi, Uma Thurman, Johnnie To, Linn Ullmann.

Türkiye-Bosna Hersek yapımı olan Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği, "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi, festivalde jürinin seyredeceği son film olacak. "Bir Zamanlar Anadolu'da"nın başrol oyuncuları Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdogan, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış ve Ercan Keşal. Filmin süresi ise 157 dakika.

0 yorum:

Yorum Gönder