18 Nisan 2011 Pazartesi

TÜRK ŞİRKETLERİ AKLINI KULLANDI 'AKILLI GİYSİLERLE' FARK YARATTI

X-Ray'den geçerken ötmeyen kemer, kokmayan çorap, kırışmayan takım elbise, leke tutmayan gömlek gibi 'akıllı ürünler'le fark yaratan Türk şirketleri sadece nano teknolojiyi günlük hayata uyarlamakla kalmıyor. Akıllı ürünler, Türk şirketleri rekabette de bir adım öne geçiriyor


Damat'tan Kiğılı'ya Derimod'dan Süvari'ye kadar Türk firmaları 'akıllı rekabet' yapıyor, nano teknolojiyle üretilen özel ürünlerle fark yaratıyor. Nano teknolojinin günlük hayata her geçen gün daha fazla girmesine kayıtsız kalamayan Türk şirketleri, koleksiyonlarına bu yeni ürünleri ekliyor, çalışanların hayatını kolaylaştırıyor.

Erkek hazır giyim markalarından Kiğılı da 'nano teknoloji' furyasına kayıtsız kalamayan şirketlerden. 'Trevira' markasıyla kırışmayan ve özelliğini uzun süre koruyan özel takım elbise üreten Kiğılı, bu ürününü 399 TL'den satıyor. Uzun yıllar kullanılsa bile ilk günkü formunu koruyan Trevira renk parlaklığını da kaybetmiyor. Işık geçirgen özellikle olan elbiseler, güç tutuşma özelliği de başta sigara olmak üzere 'küçük' kazalara karşı da dayanıklı.

Damat ve Tween'i de bünyesinde bulunduran Orka Group, doğal klima etkisi yapan ve cep telefonlarının yaydığı ışınları engelleyen radyasyon önleyici ceket, kırışmayan takım elbise, anti stres tişörtler, su itici takım elbise geliştirdi. Ayrıca Anti stres tişörtler geliştiren grup, anti bakteriyel ve parfüm kokulu çoraplar üretirken, waterproof su itici takım ve Trenchcoat'lar sayesinde ise kişinin üzerine gelen su damlacıkları akıp gidecek. Orka Group'un geçmiş sezonlarda koleksiyonlarına taşıdığı inovatif ürünler ise leke tutmayan gömlek, parfüm kokulu takım elbiseler, cilt bakımı yapan ve enerji veren giysiler oldu. Damat'ın koleksiyonunda yer alan leke tutmayan gömlek neredeyse yok satıyor!

Sadece hazır giyimde değil, ev tekstiline de ‘akıllı ürünler' damgasını vuruyor. Bursa merkezli Elvin Tekstil'in ürettiği ‘nano perde', leke tutmadığı gibi kırışmıyor da. Green Guard adıyla üretilen perdeler ayrıca üzerindeki çay, yağ, şarap gibi organik lekeleri zaman içinde yok ediyor.

Daha önce 'kravat olmasa da düz durabilen yaka', 'gömlekten ayrı kol ve yaka bedenleri', 'esnek belli pantolon ve kemer' gibi yeniliklere imza atan Süvari Giyim, bu ürünlerle cirosunu yüzde 20 oranında artırmayı başardı. En popüler ürünü ise X-Ray'den geçerken ötmeyen kemer! Bu 'akıllı ürün'ün Türkiye satış fiyatı 49.90 TL!

0 yorum:

Yorum Gönder