16 Mart 2011 Çarşamba

TİYATROLAR ADANA'DA BULUŞUYOR

Adana, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü her yıl olduğu gibi festivalle kutluyor. Sabancı Vakfı’nın desteğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Adana Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, 27 Mart’ta başlayıp 28 Nisan’a kadar sürecek ve hem yerli hem de yabancı toplulukların yer aldığı bir programla izleyici karşısına çıkacak.

Festival İtalyan grup Studio Festi’nin Adana’nın sembollerinden olan Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştireceği ‘Suyun Senfonisi’ başlıklı gösterisiyle açılacak. Yurtdışından yoğun bir katılımın olduğu festivalde Kazakistan’dan Gabit Musrepov Devlet Tiyatrosu, Aytmatov’un ünlü Selvi Boylum Al Yazmalım’ıyla 28 ve 29 Mart tarihlerinde seyirci karşısına çıkacak. Sibiu Ulusal Tiyatrosu ‘Elektra’, Rusya’dan Vakhtangov Tiyatrosu ‘Enigma Çeşitlemeleri’, Şili’den Plankton Kollektif Tiyatro ‘Cura Tato Cinayeti’, Litvanya’dan Anzelika Cholina Dans Tiyatrosu ‘Anna Karanina’ eserleriyle festivale katılacak.

Yurtiçinden ise BKM Oyuncuları ‘Kadın ile Memur’, Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’, ‘Kerbela’ ve ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ndan Onbir Tablo’, İstanbul Devlet Tiyatrosu ‘Ölüleri Gömün’, Tiyatro Kare ‘Leyla’nın Evi’, İstanbul Halk Tiyatrosu ‘Alevli Günler’, Tiyatro Stüdyosu ‘Vanya Dayı’, Dostlar Tiyatrosu ‘Azizlikler (Ne Oluyor Bize?)’, İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatrosu ‘İntiharın Genel Provası’ adlı oyunları sanatseverlerle buluşturacak. Festivaldeki bazı oyunlar İstanbul’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde de sahnelenecek.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder