16 Mart 2011 Çarşamba

İSTANBUL'UN BİR UÇTAN BİR UCU 82 DAKİKA OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 10 kilometrelik Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı hizmete alındığında Beylikdüzü’nden Kadıköy’e 82 dakikada ulaşılacağını belirterek, "Günde bir milyon yolcunun taşınacağı bu hattın bize maliyeti 79 milyon TL" dedi.

Beylikdüzü’nün İstanbul’un önemli ulaşım akslarından biri olduğunu belirten Topbaş, metrobüsten bu ilçedeki vatandaşların yanı sıra Esenyurt, Büyükçekmece, hatta Silivri ve Çatalca sakinlerinin de faydalanacağını belirtti.

Topbaş, inşaat kapsamında yolun bir kısmını da yeraltına alarak ilçeye güzel bir meydan kazandıracaklarını aktararak, "Temelini attığımız 10 kilometrelik hat hizmete alındığında 82 dakikada buradan Kadıköy’e ulaşılabilecek. Günde bir milyon yolcunun taşınacağı bu hattın bize maliyeti 79 milyon TL" şeklinde konuştu.

İnşaatın bitirilmesi için verilen sürenin yıl sonu olduğunu aktaran Topbaş, yapılan pazarlık sonrası yüklenici firma yetkililerinden inşaatı 29 Ekim’de bitirme sözü aldıklarını bildirdi.

Topbaş, metrobüs sayesinde günde 242 ton akaryakıt tasarrufu sağlandığını ve 613 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştiğini belirterek, büyük oranda da zaman kazancı sağlandığını sözlerine ekledi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da ilçelerinin önceleri İstanbul’un dışında bir yerleşim yeri gibi algılandığını, ancak bu durumun artık yaşanmadığını söyledi.

Metrobüsün özlemle bekledikleri bir proje olduğunu belirten Uzun, "Metrobüs ile ilçemizin İstanbul ile ilişkisini çok daha ileri seviyeye taşıyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Uzun, bazı dere ıslahı çalışmaları ve bu yıl bitirilmesi planlanan Ambarlı İleri Derece Biyolojik Arıtma Tesisi ile Beylikdüzü sahillerinin atıksulardan kurtulacağını kaydetti.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder