11 Şubat 2011 Cuma

İSTANBUL DUBAİ'YE FARK ATTI

İstanbul'daki alışveriş caddeleri ile belli başlı alışveriş merkezlerinde (AVM) 18 Mart'ta başlayacak ve 40 gün 40 gece sürecek İstanbul Shopping Fest (ISF), daha başlamadan sanal âlemden en büyük rakibi Dubai'ye fark attı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde ISF'nin içinde yer alacak 2 bin kişinin bulunduğu toplantıda konuşan ISF Eş Başkanı Mehmet Nane, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta açtıkları sayfada 20 bin hayranı aştıklarını söyledi. Nane, "Dubai yıllardır Shopping Fest düzenliyor ama onların sitesinin hayran sayısı sadece 2 bin. ISF Dubai'ye şimdiden ciddi bir fark attı" dedi.

Festival ile sadece mağaza ve AVM'ler değil simitçi, kokoreççi, taksici, minibüsçü herkesin pozitif etkileneceğini dile getiren Nane, "Almanya October Fest döneminde yani iki haftalık bir sürede 2 milyon turist ağırlıyor. İstanbul'a ise bir yılda gelen turist sayısı 7.5 milyon. Bu sayıyı artırmak bizim elimizde" dedi. Potansiyel çevre ülkeleri, Rusya, İran, Ukrayna, Azerbaycan, Suudi, Arabistan, Yunanistan, Romanya, Suriye ve Irak olarak belirlediklerini belirten diğer Eş Başkan Yılmaz Yılmaz ise, "Hedef kente gelen turist sayısını 2015'te 10 milyona çıkarmak" dedi.

İSF kapsamında 40 gün boyunca akşam 20.00'den sonra perakendeciler gün içerisinde yaptıkları indirime ek olarak yeni kampanyalar düzenleyecek. AVM'ler ve cadde mağazaları gece saat 23.00'e kadar açık kalacak. Her cumartesi Anadolu ve Avrupa yakasından 2 AVM gece yarısı 02.00'a kadar 9 Nisan'da ise tüm AVM'ler ve caddeler gece 24.00'e kadar açık olacak. 18 Mart'ta Sultanahmet Meydanı'nda açılış, İstiklal Caddesi'nde ise kortej geçişi olacak. Etkinlikte 600 müzisyen yer alacak. Festival kapsamında bir de vitrin tasarım yarışması düzenlenecek. Taksim, Nişantaşı, Bakırköy, Eminönü ve Kadıköy'e yerleştirilecek olan vitrinler, üzerlerindeki kod ve markasıyla halkın beğenisine sunulacak. Kısa mesaj yoluyla oylanacak olan vitrinleri oylayanlar arasından yapılacak çekiliş sonucunda kazanana Sinpaş'tan bir daire verilecek. 40 liralık alışveriş çekilişine katılan 20 kişiye ise Renault'dan birer otomobil hediye edilecek.

SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder