19 Şubat 2011 Cumartesi

HALKEVLERİ 79. YILINI KUTLAYACAK

Bilimin, aydınlığın ve çağdaşlığın simgesi Halkevleri kuruluşunun 79.yılını yurt genelinde düzenleyeceği çeşitli etkinlikler kutlayacak. Ankara’da bugün "Halk Yürüyüşü" ile başlayacak etkinlik kapsamında ilk kez verilecek olan "Halkın sanatçısı" ödülünü Başbakan’ın Kars'ta "Ucube" olarak nitelediği özgürlük heykelini yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy alacak.

Halkevleri’nin 79.yılı nedeniyle gazetemize açıklama yapan Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, tarihi bir çınar olmanın yanı sıra bilimin, aydınlığın ve çağdaşlığın simgesi olduklarını söyledi.

Türkiye toplumunun eğitim, sağlık, barınma, ulaşım gibi temel haklarının AKP eliyle piyasaya teslim edildiği ve gericilikle kuşatıldığını belirten Birol, “70’i aşkın şubemiz ve giderek büyüyen örgütümüzle mahallelerde, semtlerde, meydanlarda ve köylerde örgütlü bir halkın asla yenilmeyeceğini savunmaya devam ediyoruz” dedi.

Birol, neoliberal ve gerici siyasi ortamda tüm yurttaşları yeniden ayağa kalkmaya ve Halkevleri çatısı aytında birleşmeye çağırdı. Etkinlikler hakkında da bilgi veren İlknur Birol, bu yıl ilk kez halkın haklarına katkıda bulunan gazeteci ve sanatçılara ödül vereceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Sanat dalında ödülü yaptığı çalışmalar ve Başbakan’ın tepkileri nedeniyle Kars’ta özgürlük heykelini yapan heykeltraş Mehmet Aksoy’a vereceğiz Ayrıca Bugün Ankara ve yarın ise İstanbul’da halk yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Hacattepe Üniversitesi’nden bir hocamızın da katkılarıyla hazırlanan ‘Ben bir Halkeviyim’ isimli sergimizinde açılışını yapacağız. Halkevlerinin 79.yılını tüm yurtta coşkulu bir şekilde kutlayacağız”

Halkevleri Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada ise bugün gerçekleştirilecek olan yürüyüşün ardından TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nda ödül töreni ve ardından kokteyl gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamada törene tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen ve ses sanatçısı Edip Akbayram’ın yanısıra bir çok aydının da katılacağı kaydedildi.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder