21 Ocak 2011 Cuma

UŞAK'TA "SOSYAL DESTEK PROJESİ"

Uşak İl Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker, 2006 yılından buyana "Sosyal Destek Projesi" kapsamında 203 köyde 3 bin 520 aileye 6 milyon 500 bin TL'lik süt sığırcılığı ve güneş enerjisi desteği verdiklerini söyledi.

2006 yılında uygulanmaya başlanan "Sosyal Destek Projesi'nin" orman köylerine yönelik olduğunu belirten Ramazan Toker, "2006 yılında orman köylerimizde bulunan kıl keçilerinin satılması için proje kapsamında kredi sağlamaya başladık. Bugüne kadar 203 köyde 3 bin 520 aileye 6 milyon 500 bin TL kredi sağladık. Bu krediyi para olarak değil, süt sığırcılığı, koyunculuk, meyvecilik ve bağcılık gibi alanlarda veriyoruz. Her köylümüze ortalama 8 ile 10 bin TL tutarında kredi sağlıyoruz. Sosyal Destek Projesi, 2011 yılında da devam edecek. Orman köylerimizde, ormanların korunması ve keçilerin yeni dikim alanlarına salınmamasını arzu ediyoruz. Hedefimiz ormanlara zarar veren keçilerin ormanlık alanlarda kontrolsüz olarak otlatılmasını engellemek"dedi.

Uşak'ta 2003 yılından buyana ciddi bir ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını, talep eden herkese de özel ağaçlandırma sahasında destek sağladıklarını da belirten Toker, "Özel bahçe oluşturulması projesini şahsa ait, orman arazisi ve hazineye ait arazilerde uyguluyoruz. Hazineye ve ormana ait arazileri istekli olan köylerimize hiç bedelsiz 49 yıllığına kiraya veriyoruz. Biz bu konuda istekli olan heyecan duyan herkese yardıma koşuyoruz. Şu anda ceviz ve badem sahası oluşturulması için yoğun bir talep var. Köylülerimiz hem gelir getirici hem de yeşil örtünün korunması için badem ve ceviz bahçesi oluşturulmasında çok istekli. Elimizdeki tüm imkanları seferber ederek, bu konuda son 6 yılda yaklaşık 11 bin dekar alanda badem ve ceviz bahçesi oluşturduk. Ayrıca biz müdürlük olarak köy köy dolaşarak vatandaşlarımızı bu konuda teşvik ediyor ve teknik bilgi veriyoruz"dedi.

HABER FX

0 yorum:

Yorum Gönder