31 Ocak 2011 Pazartesi

KAHTA'DA 700 KİŞİLİK OKUMA SALONU HİZMETE AÇILDI

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde SODES projesi kapsamında, Kahta Eğitimciler Derneği ile Kahta Belediyesi'nin tadilatını yaptıkları okuma salonu hizmete açıldı. Binada yaklaşık 700 öğrenciye hizmet verilecek. Projenin içeriğinde sadece ders değil, bağlama kursları tiyatro kursları, ebru çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler yapılacak. Çocukların yanı sıra anne-babalarına da eğitim ve rehberlik hizmeti verileceği belirtildi.

Okuma salonun açılışına AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Kahta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, AK Parti il ve ilçe parti başkanları, Eğitimciler Derneği Başkanı Tarık Çetin, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Ramazan Sodan açılış töreninde yaptığı konuşmada, "SODES projesi burada çok güzel gerçekleşmiş. Bu salon Kahta'mız için büyük hizmettir. Dar gelirli öğrenciler burada eğitim alacaklar, kurslar görecek. Hükümetimiz özellikle GAP projesine çok büyük önem verdi. GAP bölgesinde fiziksel ayrıcalık yaparak, bunu SODES projelerine uyguladı." dedi.

ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder