31 Ocak 2011 Pazartesi

HAYATA DÖNEN FİZY, ‘CEP’E GİRECEK

Telif haklarından kaynaklanan hukuki süreç nedeniyle bir süredir erişimi engellenen Türkiye'nin en popüler müzik portalı fizy.com, Turkcell ile yaptığı işbirliği sayesinde tamamen yasal bir dijital müzik platformu olarak yayın hayatına devam edecek.

Edinilen bilgiye göre Turkcell ile Fizy.com yöneticileri ortak şirket kurulması üzerine anlaşma sağladı. İlk aşamada yasal sorunlardan kurtulup yayın hayatına başlamak üzere Turkcell'den kaynak elde eden Fizy.com'un mobil yayın platformu için hazırlık yaptığı da öğrenildi. Anlaşma ile fizy.com normal yayın hayatına başlarken ek hizmetler de sunmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Hem online hem de uydu platformu üzerinden müzik kanalı hizmeti vermesi planlanan Fizy.com TV ve radyo platformunda da izlenebileceği öğrenildi. MTV benzeri bir müzik kanalı hazırlığının da yapıldığı kaydedilirken, Digiturk platformunda müzik kanalı olarak da hizmet verebilecek altyapı hazırlığı yapıldığı tahmin ediliyor.

Turkcell'e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre fizy.com'un sadece bilgisayar ortamında değil mobil uygulamalar için de hazırlığı yapılıyor. Cep telefonu üzerinden yapılacak yayın dışında iPhone, iPad ve Android platformu için uygulamaların hazırlandığı da kaydedildi. Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, "Bu işbirliği çerçevesinde fizy.com'un telif anlaşmalarını üstlenerek, lisansız içeriklerin ayıklanması, yasağın kalkması ve de müzik tutkunlarının yasal dijital müziğe Turkcell desteğiyle özgürce ulaşmaya devam edebilecek olmasını sağladığımız için memnuniyet duyuyoruz."

SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder