1 Aralık 2010 Çarşamba

YILIN SON SİNEMA BULUŞMASI

Yılın son sinema buluşması olan 'Randevu İstanbul' için geri sayım başladı. 24-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek festival, kültürlerin, tarihin, sanatın ve sinemacıların randevusu olacak.

TÜRSAK Vakfı’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği “İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması” 13. Yılından itibaren “Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali” adı altında enerjisi yüksek, dinamik film programıyla bağımsız sinemanın çarpıcı örneklerini sinemaseverlerle buluşturuyor.

Cannes, Berlin, Toronto gibi dünyanın en önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş, seyircinin büyük beğenisini kazanmış filmlerin yanı sıra “Randevu İstanbul” bu yıl da bizi başka yerde görme imkanı bulamayacağımız bağımsız yapımlar, belgeseller ile yıllardır takipçisi olduğumuz yönetmenlerin son filmleri ile buluşturuyor.

Şimdiden Oscar adaylıklarına kesin gözle bakılan büyük stüdyo filmlerinin yanı sıra ülkelerini “En İyi Yabancı Film Oscar Adayı” olarak temsil edecek yapımların da yer aldığı festivalde öğrenci bileti 4 tl, tam bilet ise 5 tl gibi sembolik fiyatlarla satılıyor olacak.  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “Randevu İstanbul”un film programı Aralık’ın ikinci haftasında açıklanacak ve biletleri satışa sunulacaktır.

Ülkemizde vizyon görme şansı olmayan filmlerden oluşan bu renkli film programını izlemek için sinemaseverlerin buluşma adresi Fransız Kültür Merkezi,Cinebonus Maçka G-Mall ve Beyoğlu Cinemajestic Sinemaları olacak.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder