1 Aralık 2010 Çarşamba

YÜZYILIN PROJESİNDE EGE DOĞALTAŞI KULLANILACAK

Çin ile Singapur'un birlikte gerçekleştireceği ve Çin'in Tianjin kenti yakınlarında kurulacak dünyanın en büyük ekolojik şehri Ecocity'de Türk doğaltaşı kullanılacak. İçinde 300 binden fazla konutun, gökdelenlerin, 10'un üzerinde 5 yıldız ve üzeri otelin yer alacağı ve 1 milyon kişinin yaşayacağı şehirde her şey çevreye ve insan sağlığına uyumlu olacak.

Aralarında Dubai'deki dünya harikası Burj El Arab projesini yapan Singapurlu Keppel'in de bulunduğu yatırımcıların, projede Ege'nin doğaltaşını kullanmaya karar verdiği belirtildi. Projede kullanılacak ilk parti doğaltaş, önümüzdeki Mart ayında ihraç edileceği açıklandı. Egeli doğaltaş üreticileri, yaklaşık 20 milyar dolar yatırım yapılması beklenen projede ilk etapta 2 milyon metrekarelik işlenmiş doğaltaş satmayı hedefliyor. 10 yılda bitecek projede satış miktarının 20 milyon metrekareye kadar çıkarılması planlanıyor. Bunun da toplam 1 milyar dolarlık bir ihracat bedeline denk geldiği kaydedildi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, "Bu proje EXPO'ya 10 basar. Bu projeye mal satarak ihracatımızı hızla artıracağız. Bu proje, Türk mermeri için en iyi tanıtım olacak" dedi.

YENİ ASIR

0 yorum:

Yorum Gönder