20 Eylül 2010 Pazartesi

205 FİLM ÜCRETSİZ GÖSTERİLECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 17’ncisi organize edilen ve yarın başlayacak ‘Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde 20-26 Eylül tarihleri arasında 205 film, 442 kez sinemaseverlerin izlenimine ücretsiz sunulacak. Dünya sinemasına damgasını vuran ödüllü filmlerin de yer aldığı gösterimler Cinebonus, Arıplex Cemalpaşa, Arıplex Reşatbey Metropol sinemaları ile Adana Kültür Sanat Merkezi’nde (Tarihi Kız Lisesi binası) yapılacak.

‘Okullar Sinemada Sinema Okullarda’ etkinliğinde 50 bin öğrenci film izleme şansı bulacak. İlköğretim düzeyinde 54, lise düzeyinde 16 okulun öğrencileri belediye otobüsleriyle sinema salonlarına götürülecek. Festival kapsamında, Huzurevinde ve mahallelere kurulacak gezici sinemalarda film gösterimleri yapılacak. Görme ve işitme engellilere yönelik de festival kapsamında sinema gösterimleri yapılacak. Festivalin açılış töreni 21 Eylül akşamı Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda yapılacak. Şarkıcı Göksel’in de mini konser vereceği açılışta Javier Rebollo'nun ödüllü filmi ‘Piyanosu Olmayan Kadın/ Woman Without Piano’ gösterilecek. 24 Eylül'de ise festival konuğu sinema emekçileri Sevgi Korteji’nde halkı selamlayacak.

Toplam 8.5 milyon TL bütçeli festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Altın Koza heykelciğini almak için 10 film yarışacak. Toplam 445 bin TL para ödülü dağıtılacak bu yarışmada Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bal’, Onur Ünlü’nün ‘Beş Şehir’, Atıl İnaç’ın ‘Büyük Oyun’, Nesli Çölgeçen’in ‘Denizden Gelen’, Hakan Algül’ün ‘Eyvah Eyvah’, Selim Demirdelen’in ‘Kavşak’, Zeki Demirkubuz’un ‘Kıskanmak’, Levent Semerci’nin ‘Nefes/Vatan Sağolsun’, Melik Saraçoğlu ile Hakkı Kurtuluş’un ‘Orada’ ve Ümit Ünal’ın ‘Ses’ isimli filmleri yarışacak. Dünyaca ünlü Yunan yönetmen Theo Angelopoulos’un ‘Onur Konuğu’ olduğu festivalde Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması da yapılacak. Oyuncu Müjde Ar ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’a ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verilecek.

Altın Koza’nın müzik etkinliklerinde iki ücretsiz halk konseri var. Şarkıcı Göksel, 21 Eylül akşamı Hayal Park alanında konser verecek. 22 Eylül'de Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’ndaki Sinema Dayanışma Gecesi’nde ise Sibel Can sahne alacak. Onur Ödülleri töreninde Erol Evgin, büyük ödül töreninde Zuhal Olcay sevilen şarkıları seslendirecek.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder