7 Temmuz 2010 Çarşamba

GÖZLERİ GÖRMÜYOR AMA 2 DAĞ DEVİRDİ

Görme engelli milli atlet ve dağcı Necdet Turhan, gazeteci Ayşe Arman'ın maddi destekleriyle 2-11 Ağustosta Alp Dağları'nın en yüksek noktası olan, 4 bin 792 metre yüksekliğindeki Mont Blanc'ın zirvesine tırmanacak.



53 yaşındaki Turhan, engellilerin yaşamda neleri başarabileceğini dünyaya göstermek istediğini, bu amaçla 2002 yılında "Beş Kıtada Beş Maraton, Beş Zirve" adıyla bir proje başlattığını anlattı.



Projede 2002’de New York, 2004’te Atina Klasik, 2005’te Japonya Dünya Körler, 2006’da Sidney, 2007’de Mısır-Luxor maratonlarını koştuğunu belirten Turhan, dağlar bölümünde ise Ağrı Dağı ve Kilimanjaro’nun zirvesine çıktığını kaydetti.



Bundan sonraki hedefinin Avrupa ve Amerika kıtalarındaki dağların zirvelerine tırmanmak olduğunu anlatan Turhan, ilk hedefinin Alp Dağları’nın en yüksek noktası olan 4 bin 792 metre yüksekliğindeki Mont Blanc’a tırmanmak olduğunu bildirdi.



Turhan, Mont Blanc’ın zirvesine antrenman için, 9, 10 ve 11 Temmuz tarihlerinde Niğde Aladağlar’daki 3 bin 461 metre yükseklikteki Güzeller Zirvesi’ne tırmanacaklarını, ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kolu Antrenörü Nevzat Öntaş, Öztürk Kayıkçı, Everest zirvesine tırmanış gerçekleştiren Mustafa Kalaycı ve Haldun Ülkenli’nin de kendisine eşlik edeceğini bildirdi.



RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder