7 Temmuz 2010 Çarşamba

ADALAR'DAN BU KEZ MÜZE GELDİ...

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında yeni bir proje daha hayat buluyor. "Adalar Müzesi" 31 Temmuz saat 18:30'da Büyükada Vapur İskelesi'nde halkla buluşacak.



Proje, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı’nın işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansmanıyla gerçekleştirildi. Açılış etkinlikleri dahilinde 40 gün 40 gece sürecek konser, yarışma, belgesel film gösterisi, söyleşi ve diğer aktivitelerle Adalar bir kültür ve sanat merkezi haline getirilecek.



"Adalar Müzesi"nin ilk geçici sergisi “Ada Sahillerinde Bekliyorum” ve kalıcı bölüm sergilerinden “Adalılar”ın açılışı 31 Temmuz Cumartesi günü Büyükada Çınar mevkiindeki müze alanında gerçekleşecek. Müzenin ilk iskele sergisi de, aynı gün Büyükada Vapur İskelesi'nde açılacak.



Müzenin kronolojik ve tematik bölümlerini kapsayan Müze Aya Nikola Hangar’ın açılışı ise 10 Eylül’de Büyükada’da gerçekleştirilecek. Bu bölüm ziyaretçilere 600 milyon yıl öncesinden 2010’a uzanan bir hikâyeye tanıklık etme fırsatı sunuyor.



"Adalar Müzesi", uzmanların yanı sıra Adalılar'ın katkı ve desteğinin izlerini de taşıyor. Başta Adalılar'ın fotoğraf albümleri, anıları, sandıklarında sakladıkları, 8 mm’lik filmleri olmak üzere çeşitli kaynaklardan 20 binin üzerinde arşiv belgesi kapsamlı çalışmalar sonucunda Müze’nin koleksiyonuna kazandırıldı.



Müzenin sergiler, etkinlikler, kütüphane, arşiv, koleksiyon, sözlü tarih video klipleri başta olmak üzere pek çok içeriğine 20 Temmuz 2010 tarihinden itibaren www.adalarmuzesi.org adresi üzerinden erişilebilecek.



HABER TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder