5 Temmuz 2010 Pazartesi

VÜCUDU RAHATLATAN AYAKKABI


Konya'da bir firma hamileler, bel ve kas ağrısı çekenler ile kilolu kişiler için tasarladığı ayakkabının seri üretimine başladı.


Konya Ayakkabıcalar Sitesi'nde üretim yapan Barbaros Ayakkabı Sanayi sahibi Mehmet Taş, ülkemizde ayak yapısına uygun ayakkabı tercih edilmediğini, genellikle bel ve kas ağrılarına yol açan yüksek topuklu ve kalitesiz ayakkabıların giyildiğini belirtti.

Taş, buradan yola çıkarak yeni bir ayakkabı modeli tasarladıklarını ve bunun seri üretimine başladıklarını ifade etti.

Ürettikleri ayakkabıların kas gerginliğini azalttığını, eklemler ve omurga üzerindeki basıncı giderdiğini bildiren Taş, yaklaşık 1.5 yıl süren araştırmalar sonucu üretimine başladıkları ayakkabıyı kısa sürede piyasaya süreceklerini kaydetti. Taş, şunları söyledi:

''Bu modelin sırrı taban teknolojisinde saklı. Darbe emme sistemi IPS (entegre edilmiş kuvvet uyarıcısı) ayakkabının topuk kısmına uygulandı ve yüklenme sırasında oluşan enerjiyi emiyor. Bu enerjiyi sıkıştırarak ileri hareket anında (topuktan ayak ucuna) daha fazla ivme ile ayağa iletir. Çoklu titreşim sistemi ayakkabının ön kısmına uygulandı. Hareket sırasında fazla güvenli olmayan hedef zemine doğru daha dengeli bir hareket sağlar ve yürüyüşte çalıştırılmayan ve ihmal edilmiş kasları çalıştırır. Ayrıca ayağa topuktan ayak ucuna kadar doğal bir hareket kazandırır. Daha ilk adımdan itibaren yumuşak, doğal ve sağlıklı hareket hissi sunar.''

Ayakkabının giyildiği andan itibaren kas ve tendonları koruyarak çalışmayan, ihmal edilmiş kas gruplarını çalıştırmasının yanı sıra fiziksel kondisyonu artırdığına değinen Taş, ayrıca kalorinin daha iyi yakıldığını gözlemlediklerini, karın, bacak ve kalça kaslarını kuvvetlendirdiğini, yeterli hareket yaparak daha iyi bir fiziğe sahip olmayı sağladığını vurguladı.

Öte yandan ayakkabının hamileler ve kilolu kişilerin sağlığı açısından yürüyüş sırasındaki olumsuz durumları ortadan kaldırdığına işaret eden Taş, ''Özellikle hamileler ve kilolu kişiler karın önde bel içeride yürüyor. Bu durum ileride kas ve omurgada sorunlara yol açıyor. Yeni ürünümüz yürüyüş sırasındaki bel ve omurgada oluşan basıncı ortadan kaldırarak, sağlıklı bir yürüyüş sağlıyor'' şeklinde konuştu.

Türkiye geneline bayilikler aracılığıyla satış gerçekleştireceklerini belirten Taş, bir çift ayakkabının 140 liradan satışa sunulacağını bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder