5 Temmuz 2010 Pazartesi

NEW YORK'TA "ISTANBULIVE" COŞKUSU

New York’un ünlü Central Park'ında, "Summer Stage" müzik festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen "İstanbulive" konserini binlerce kişi izledi.



ABD’nin önemli müzik festivallerinden olan ve bu yıl 25. yıl dönümünü kutlayan "Summer Stage" yaz festivalinde yer alan "İstanbulive II" konserinde, pop sanatçısı Kenan Doğulu, alternatif rock grubu Duman, Türk halk müziği sanatçısı Şükriye Tutkun, New York’ta yaşayan müzisyen İlhan Erşahin ile grubu "İstanbul Sessions" ve müzisyen Emrah Kanısıcak sevilen parçalarıyla, DJ Ozan Doğulu da albümlerden seçtiği parçalarla Türk ve Amerikalı müzikseverleri beş saat boyunca coşturdu.

Konser, Kültür ve Turizm Bakanlığının ana sponsorluğunda, Serdar İlhan ve Mehmet Dede’nin yapımcılığında düzenlendi ve bu yıl ölümünün 4. yılında, 12 Grammy ödüllü dünyaca ünlü aranjör, besteci ve müzisyen Arif Mardin’in anısına adandı.

Konserin başında konuşan yapımcı Mehmet Dede, "İstanbulive" konseriyle Türkiye’nin seslerini ve renklerini ABD’de tanıtmak istediklerini belirtti ve İstanbul’un bu yıl Avrupa’nın kültür başkenti olduğunu hatırlattı. Dede, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Türk Hava Yolları, Türk Kültür Vakfı, The Marmara-Manhattan, Fenerbahçe USA, Kiska ve diğer tüm sponsorlara teşekkür etti.

Yapımcı Serdar İlhan da konuşmasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Nihan Bekar, yardımcısı Ataşe Tolunay Yılmaz, Marmara Manhattan’ın Genel Müdürü Nur Ercan başta olmak üzere "Istanbulive" konserine emeği geçen herkese teşekkür etti.

İstanbulive’da sahneye sırayla müzisyen Emrah Kanısıcak, Şükriye Tutkun, İlhan Erşahin ile İstanbul Sessions, Duman ve Kenan Doğulu çıktı. Konseri izlemeye gelen binlerce müziksever aşırı sıcak hava nedeniyle zaman zaman gölge yerlere sığındı.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder