15 Mayıs 2010 Cumartesi

16 YAŞINDA DÜNYAYI TURLADI

Avustralyalı 16 yaşındaki Jessica Watson, 7 ayda tek başına tekneyle dünya turunu tamamlayarak, dünyayı tek başına durmadan ve yardımsız dolaşan en genç kişi oldu.

Jessica Watson, 10 metrelik pembe teknesiyle 18 Ekim 2009'da yola çıktığı Sydney Limanı'na, 210 gün sonra dönüşünde binlerce kişinin coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

Sydney'de okyanusa bakan, kentin simgesi büyük opera binasına teknesini demirleyecek olan Watson, burada kendisinin bu seyahate çıkmasına izin veren ailesi tarafından karşılanacak.

Bu arada, Watson'ı karşılayanlar arasında 1999 yılında 18 yaşındayken dünya turunu tamamlayarak ''dünyayı tek başına dolaşan en genç insan'' rekorunu elde eden Avustralyalı Jesse Martin de yer alıyor. Martin'in seyahati boyunca Watson ile hep temasta olduğu belirtiliyor.

Tek başına bu yaşta dünya turu seyahatine çıkması tepkilere neden olan Watson'ın, 12 metreyi bulan dalgalarla mücadele ettiği, 17 yaşına girmesine üç gün kala tamamladığı bu seyahati tarihe geçecek.

Ancak, Dünya Hızlı Deniz Yolculuğu Rekoru Konseyi'nin, ''en genç'' kategorisini kaldırması nedeniyle Watson'ın başarısının, resmi olarak dünya rekoru kabul edilmesi beklenmiyor.

Watson, Sydney'den başladığı dünya turunda Büyük Okyanus'un güneyinden kuzeydoğu yönünde yola çıktı, ekvatoru aşıp Güney Amerika'nın ucundaki Horn Burnu'nun güneyine geçti, Atlas Okyanusu'ndan Güney Afrika'yı aşıp, Hint Okyanusu'na ve Avustralya'nın güneyine ulaştı.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder