10 Mayıs 2010 Pazartesi

6 AYLIK BEBEĞE KARACİĞER NAKLİ

Doğuştan safra yolları olmayan ve daha önce de bir ameliyat gerçekleştirilen 6 aylık bebeğe babasının karaciğer dokusu nakledildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Levent Noyan (31) ile Gülçin Noyan'ın (29) ikinci çocuğu olarak 6 ay önce dünyaya gelen Doruk Noyan'a, 40 günlükken safra kesesi hastalığı olan 'biliyer atrezi' teşhisi kondu.

Hastalık nedeniyle sarılığı ilerleyen ve karaciğeri çalışmaz duruma gelen bebek, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir süre tedavi gördü.

Ancak bebek Noyan'ın durumunun iyileşmemesi üzerine, İzmir'Deki Özel Kent hastanesinde yapılan tetkikler sonucu aileye, tek çarenin karaciğer nakli olduğu söylendi.

Değerlerinin uygun olması üzerine baba Noyan'dan alınan karaciğer dokusu, Doç. Dr. Murat Kılıç, Prof. Dr. Mehmet Alper ve Doç. Dr. Murat Zeytunlu yönetimindeki ekip tarafından, 6 aylık bebeğe nakledildi.

Baba Noyan, oğlunun yeniden sağlığına kavuşması için hiç tereddüt etmeden karaciğer dokusunu verdiğini söyledi. Anne Noyan da, sağlığına kavuştuğu için, "Oğlum bizim için yeniden doğmuş gibi" dedi.

TNN – AA

0 yorum:

Yorum Gönder