23 Nisan 2010 Cuma

YURTTA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı başta başkent olmak üzere yurt genelinde yapılan törenler ve düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 90’ıncı yıldönümü nedeniyle bugün başkentin dört bir yanı Türk bayrağı ve ulu önder Atatürk’ün posterleriyle donatıldı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. TBMM Başkanı Şahin'in anıta çelenk bırakması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

19 Mayıs Stadyumu’ndaki törenlerde Ankara genelindeki okulların hazırladığı gösteriler sunacak.

Resmi kutlama programının yanı sıra bazı üniversite, belediye ve sivil toplum örgütleri de düzenleyecekleri etkinliklerle 23 Nisan’ı kutlayacak. Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu da 23 Nisan kutlamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda konser verecek. Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi (VEKAM), 23 Nisan bugün İstanbul ve Eskişehir’den gelecek öğrencilere Anıtkabir ve Birinci Meclis binasını gezdirecek.

İstanbul’da ise valilikçe düzenlenen resmi törenler bugün saat 10.00’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak. Saat 10.30’da ise Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadyumu’nda kutlama yapılacak. Şişli Belediyesi ise 23 Nisan’ı bugün Şişli Bilim Merkezi’nde saat 14.00’teki şenlikle ve Profilo Alışveriş Merkezi’nde saat 15.00’teki “Bütün Çocuklar Kardeştir” etkinliğiyle kutlayacak. Bakırköy Belediyesi’nin “Çocuk Festivali”ne ise 37 ilköğretim okulu katılacak. Ataşehir Belediyesi’nin ilk çocuk başkanı Aydın Doğan İlköğretim Okulu Öğrencisi Sena Esmeray, dün Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yle bir araya geldi. Başkanlık koltuğuna oturan Esmeray, ilçedeki okulların temizlenmesini istedi.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder