21 Nisan 2010 Çarşamba

ŞİİRİSTANBUL BAŞLIYOR

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Şiir Festivali Şiiristanbul; Ermenistan, Filistin, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden 20, Türkiye'den 26 şairi konuk ediyor.

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği'nce ''Şiir Her Yerdedir'' sloganıyla düzenlenen, 25 Nisan'a kadar şiir dinletileri ve konserlerle sürecek olan festival, Taksim Hill Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

Festival direktörü Salih Zeki Tombak, festivalin ana temasının bu yıl ''İskandinav şiiri ve sürgün edebiyatı'' olduğunu, ancak İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle uçuşlar iptal olduğunu için İskandinav ülkelerinden şairlerin gelemediklerini bildirdi.

Tombak, buna rağmen İskandinav şairlerin perşembe günü Stockholm'de ''Kül Bulutu Festivali Şiiristanbul'' ismiyle bir festival düzenleyeceklerini kaydetti.

''2006'dan bu yana kesintisiz yaptığımız festival 55 ülkeden 150'den fazla dünya şairini İstanbul'a getirdi. Festivale önceki yıllarda da 200'e yakın Türk şair katıldı'' diye konuşan Tombak, bu sene festivali ikiye böldüklerini, bir kısmını Ağustos'ta Adalar'da gerçekleştireceklerini söyledi.

Sait Maden ve Ahmet Oktay'ın onur konuğu olacağı Aya İrini'de düzenlenecek törenle açılacak festival kapsamında, bu yıl toplantı salonları, kültür merkezleri ve tarihi mekanların yanı sıra kafeler, lise ve üniversite kampüsleri, sokak ve meydanlarda etkinlikler gerçekleştirilecek.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder