9 Nisan 2010 Cuma

ÜLKER ÇOCUK SİNEMA ŞENLİĞİ

Ülker ve Fida Film iş birliğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geleneksel hale getirilen "Ülker Çocuk Sinema Şenliği", 17-18 Nisanda üçüncü kez perdelerini açacak.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, Santralistanbul’daki Enerji Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Ülker Çocuk Sinema Şenliği" ile çocukların hayal gücünü geliştirmek, yaratıcılığını desteklemek, daha erken yaşta sinemayla tanışmalarını sağlamak ve sinemaya gitme oranını artırarak sosyalleşmelerini sağlamak istediklerini söyledi.

Çocukların bu yılki etkinlikte animasyon filmleriyle tanınan İngiliz yönetmen David Bowers tarafından beyaz perdeye aktarılan Osama Tezuka’nın ünlü çizgi kahramanı "Astro Boy" adlı robotun insan olma maceralarını izleyeceklerini anlatan Şeker, ücretsiz olarak 2 gün gösterilecek animasyon filmin, 50 ildeki 158 sinema salonunda 200 bin çocuğa ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

Şeker, film seçimini yaparken insani duygusu yüksek, arkadaşlık ve aile bağları kuvvetli, yardımlaşma ve paylaşma kavramlarını ön planda tutan filmleri tercih ettiklerini belirterek, "Astro Boy"u da bu doğrultuda seçtiklerini kaydetti.

Şeker, her yıl ulaşılan şehir sayısını artırmaya ve daha çok çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, projeye yeni bir ayak daha eklediklerini vurguladı.

Gezici sinema TIR’ı ile sinema olmayan il, ilçe ve köylerdeki çocukları da sinemayla tanıştırmayı planladıklarını kaydeden Şeker, "Gezici sinema, uygulama açısından oldukça zor bir operasyon. Bu nedenle 50 ile ilave olarak bu yıl Yozgat, Osmaniye, Muş, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Ardahan, Adıyaman, Elazığ ve Kars gibi 10 ile daha gezici sinemayla ulaşmayı planlarımız arasına aldık. Umuyorum ki gelecek yıllarda bu noktaların sayısını da artıracağız" diye konuştu.

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder