9 Nisan 2010 Cuma

"NAİL GÜRELİ KİTAPLIĞI" AÇILDI

Maltepe Üniversitesi (MÜ)'nde kitap, gazete kupürü, röportajlardan oluşan "Nail Güreli Kitaplığı" bugün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü'nde açıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) uzun yıllar yöneticilik ve başkanlık yapan gazeteci-yazar Nail Güreli, araştırmacılar ve üniversite öğrencileri için kaynak oluşturması amacıyla yarım yüzyıllık meslek hayatı boyunca edindiği basınla ilgili kitapları, çeşitli konularda belgesel ve başvuru kaynağı niteliğinde yayınları, ansiklopedi, gazete koleksiyonları, katıldığı TV programlarının kayıtları, aldığı ödüller ile kendisiyle yapılmış söyleşilerinden oluşan kitaplığını M.Ü.'ye emanet etti.

Törende M.Ü Kurucusu Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Şimşek, TGC Başkanı Orhan Erinç, Prof.Dr.Peyami Çelikcan, Nazım Alpman, Abbas Güçlü, Atilla Özsever, Prof.Dr. Metin Sözen dik duruşlu, tevazu sahibi, halk adamı, muhabir Nail Güreli’yi anlatarak, gelecek kuşaklara kitap bırakmanın değeri üzerinde durdular.

Erinç; "Böyle iç açıcı gururlandırıcı bir araya gelişler ne yazık ki çok az." sözleriyle başlayan konuşmasında; Güreli ile yıllardır birlikte, haber ve haber özgürlüğü için verilen örgütlü mücadeleyi özetledi.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder