2 Nisan 2010 Cuma

'İLAÇ' GİBİ GELECEK

Avrupa’nın en büyük ilaç şirketi Fransa merkezli Sanofi-Aventis, Türkiye’yi üretim üssü olarak seçti. Geçen yıl Türkiye’de Zentiva ile birleşen şirket, Lüleburgaz’daki fabrikasında yılda 20 milyon kutu antibiyotik etken maddesi üreterek, 29 ülkeye ihraç edecek.

Sanofi-Aventis’in Zentiva Türkiye ile birleşmesinin 1’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Sanofi-Aventis Grubu Türkiye Ülke Başkanı Olivier Guillaume, grup içinde Türkiye’nin önemli konumda bulunduğunu kaydederek, “2009’da pazar payımızı yüzde 7.6’ya yükselterek, Türkiye’de lider konuma yükseldik” dedi.

Guillaume, grubun Zentiva birleşmesinin ardından Türkiye’yi üretim üssü olarak konumlandırma kararı aldığını belirterek, 2010’da Avrupa, Asya, Kanada, Japonya, Ortadoğu, Rusya, Azerbaycan bölgeleri olmak üzere toplam 29 ülke için yaklaşık 20 milyon kutu üretimini Türkiye’de gerçekleştirerek ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi. Olivier Guillaume, “20 milyon kutu ihracatla 40 milyon euro ihracat geliri elde ederiz” dedi.

Olivier Guillaume, şöyle devam etti: “Lüleburgaz’daki tesislerimize ciddi know-how transferi yapıyoruz. Ar-Ge’ye bu yıl 15 milyon euroluk yatırım yapacağız. Bugüne kadar sadece yüzde 30 kapasiteyle çalışan tesisimiz, bu yıl itibarıyla yüzde 50 kapasiteye çıkacak. Tesisimizde geçen yıl yaklaşık 160 milyon kutu üretim gerçekleştirdik. Sonraki yıllarda ise 450 milyon kutu ile tam kapasiteye ulaşacağız. Tam kapasiteye geçmek için 300 kişiye iş sağlayacağız.”

VATAN

0 yorum:

Yorum Gönder