21 Mart 2010 Pazar

ÇOK FAYDALI BİR GUINNESS DENEMESİ

Çok faydalı bir Guinness denemesi!
Guinness için bu kez çok faydalı bir rekor kırılmaya çalışılacak. Sürece dayalı yazma eğitimi sonrası kaleme kâğıda sarılan 1423 çocuk yazar 1 Nisan’da toplu halde kitaplarını imzalayacak. Alsancak Garı’ndaki imza töreninin rekorlar kitabına girmesi için gereken başvuru yapıldı.


Sürece dayalı yazma eğitimi, ‘1001 Çocuk Yazar Projesi’ kapsamında İzmir’deki okullara girdi. Sürece dayalı yazma için kompozisyon ödevi mantığı terk ediliyor. ‘Yazar’ neyi yazmak istediğini belirliyor. Ve yazma süreci, istenen sonuç elde edilene kadar devam ediyor. Çocukların birbirlerini ve kendilerini değerlendirerek yazmaya devam etmesi teşvik ediliyor.


Proje kapsamında 2009-2010 eğitim öğretim yılında Menderes ve Konak’ta 80 öğretmene sürece dayalı yazma konusunda eğitim verildi. Hedef 1000 çocuk yazardı. Ama beş aylık eğitimler sonunda öngörülenin çok üzerinde, toplam 1423 öğrenci birer kitap yazdı.


Kitaplar ISBN numarasıyla tescillenip basılacak. Konak’ta ve Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu bünyesinde Çocuk Yazarlar Kütüphanesi ile Çocuk Yazarlar Sanal Kütüphanesi oluşturulacak. Dileyen herkes ‘http://www.binbircocukyazar.org’ adresinden çocuk yazarların eserlerine ulaşabilecek. Ayrıca çocuk yazarlar 17-25 Nisan arasında TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’ndaki proje standında İzmirli okuyucularla buluşacak. (dha)


RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder