16 Mart 2010 Salı

FESTİVAL BİLETLERİ SATIŞA ÇIKIYOR

"29. Uluslararası İstanbul Film Festivali"nin biletleri 20 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor.

Son iki yıldır bilet fiyatlarına artışa gitmeyen, İstanbul Film Festivali'nde biletler tam 10 TL; öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 7 TL olacak. Gala filmlerinin biletleri ise 15 TL'den satışa sunulacak. Festival boyunca, hafta içi gündüz seansları ise (11.00-13.30 ve 16.00) 3,50 TL olacak.

Sinemaseverler biletlerini, İKSV binası, Atlas, Yeni Rüya ve Kadıköy sinemalarında açılacak ana gişeler, BİLETİX satış noktaları ve ya internet üzerinden alabilecekler.

Festivalde, "PasoFilm!" kartıyla öğrenciler; festival biletlerini genel satışı başlamadan, 19 Mart Cuma itibariyle öncelikli alabilecek, festival kitapçığına ücretsiz sahip olabilecek, hafta içi gündüz seanslarından birine davetiyeyle girme hakkı kazanacak ve festival buluşma noktalarında festival süresince indirim kazanacaklar.

Üniversite ve lise öğrencilerine festival boyunca avantajlar sağlayacak PasoFilm! Kartı, İKSV binasından ve "Festivalden Önce Okullardayız" gösterimlerinin yapılacağı bütün okullardan, 10 TL karşılığında temin edilebilecek.

Festivalde 22 bölümde 57 ülkeden 243 yönetmenin 200'ün üzerinde filminin yanı sıra konukların katılımıyla renklenecek sinema dersleri, söyleşiler ve bir sürpriz parti de yer alıyor. Aralarında Bruce Beresford, Jane Birkin, Gaspar Noé, Todd Solondz ve Elia Suleiman gibi ünlü yönetmen ve oyuncuların da olduğu festival konukları kendi filmlerinin gösterimleri öncesi sinemada izleyicilerle buluşup, film sonrasında da filmle ilgili sorulara yanıt verecek. Festivalin gösterimleri Beyoğlu'nda Atlas, Yeni Rüya, Beyoğlu, Sinepop, Pera Müzesi, sinemaları, Kadıköy'de Kadıköy sineması ve hafta içi 16.00-19.00-21.30 seanslarıyla hafta sonları Nişantaşı CityLife Cinema (City's) olmak üzere toplam 7 sinema salonunda gerçekleştirilecek.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder