16 Mart 2010 Salı

ANKARA FİLM FESTİVALİ'NDE KAZANAN BELGESELLER BELLİ OLDU

"21. Ankara Uluslararası Film Festivali-Ulusal Belgesel Film Yarışması"nda, Amatör Belgesel kategoride Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy'un yönettiği "Duvar" adlı film, Profesyonel kategoride ise Çayan Demirel'in yönettiği "5 No'lu Cezaevi 1980-1984" adlı film birincilik ödülüne değer görüldü.

"21. Ankara Uluslararası Film Festivali" kapsamında düzenlenen Ulusal Belgesel Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Mutlu Binark, Yaprak İşçibaşı, Hakan Aytekin, Özgür Şeyben ve Hacı Mehmet Duranoğlu'ndan oluşan Amatör ve Profesyonel Kategori Belgesel Film Yarışması Seçiciler Kurulu, altı temel ölçüt ekseninde yarışmadaki filmleri değerlendirdi. "Etik kurallara uygunluk", "evrensellik ilkesi", "sinematografik teknik yeterlilik", "temada özgünlük ve bağlam vurgusu", "araştırmanın derinliği ve emek yoğunluğu" ve "biçem" temel ölçütlerinde değerlendirilen filmlere göre, Amatör Belgesel kategoride Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy'un yönettiği "Duvar" adlı film birincilik ödülüne; Yeliz Karakütük'ün yönettiği "Romeyika'nın Türküsü" adlı film ikincilik ödülüne; Berrak Samur'un yönettiği "Bağdat" adlı film üçüncülük ödülüne oy birliğiyle değer bulundu.
Profesyonel kategoride ise Çayan Demirel'in yönettiği "5 No'lu Cezaevi 1980-1984" adlı film birincilik ödülüne; Meltem Öztürk ve Hülya Karcı'nın yönettiği "Eylül Çocukları" adlı film ikincilik ödülüne; Kazım Öz'ün yönettiği "Son Mevsim Şavaklar" adlı filmine ise üçüncülük ödülü verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder