29 Ekim 2010 Cuma

OTOMOBİL BAYRAMI BAŞLADI

Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı (Auto Show 2010), 13'üncü kez kapılarını açtı. Sektöre, satışların kötü geçtiği yıllarda bile ciddi katkısı olan fuar, otomotivciler tarafından 'otomobil bayramı' olarak nitelendiriliyor.

CNR Expo Fuar Merkezi'nde Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonuyla İstanbul Fuarcılık tarafından OICA ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğiyle iki yılda bir gerçekleştirilen Auto Show'a bu yıl 650 bin ziyaretçi bekleniyor.

Fuarına açılışında konuşan Otomotiv Distribütörler Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, elektrikli araçların desteklenmesinin çevreye uyumlu teknolojilerin gelişmesini sağlayacağını belirterek, ''Ancak, sadece elektrikli araçlar değil, düşük emisyon oranına sahip tüm araçlar desteklenmelidir'' dedi.

Bayraktar, İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti olmasıyla bu yıl daha da anlam kazanan İstanbul Auto Show'un, 42 markanın katılımıyla, 40 bin metrekare net alanda gerçekleşecek görsel bir şölene dönüşeceğini belirtti.

Bayraktar, otomobil satın alma kararında kadınların ve çocukların ne kadar etkin birer güç olduğunu herkesin bildiğine değinerek, bunun yanında kadın otomobil sahipliği oranının da her yıl katlanarak arttığının da istatistik olarak ortada olduğunu bildirdi.

Buna karşın, fuarın kadın ziyaretçi oranının yüzde 10'un altında olduğunu vurgulayan Bayraktar, ''Dolayısıyla biz de bu yıl ailelerin birlikte güzel bir gün geçirebilecekleri bir ortam hazırladık. Özellikle hafta sonu aileler günlerini alışveriş merkezlerinde değil, burada geçirebilirler'' dedi.

BUGÜN

1 yorum:

Devremülk dedi ki...

CNR ı gezdim müthiş bir yer herkese tavsiye ederim

Yorum Gönder