29 Ekim 2010 Cuma

CUMHURİYET 87 YAŞINDA

Aklın, bilimin, özgürlüğün, bağımsızlığın, çağdaşlığın Türk halkının yaşamına girişinin 87. yılını kutluyoruz...

Türkiye Cumhuriyeti'nin 87. kuruluş yıldönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de yapıldı. Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının yerlerini almasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu bölüme geçti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Ulu Önder'in mozolesine, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı:

''Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıldönümünde yarınlarına güvenle bakan büyük bir milletin evlatları olarak huzurundayız. Bugün demokratik, laik güçlü, gelişmiş dünyada aktif rol oynayan bir ülke konumuna ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizi gösterdiğiniz hedef doğrultusunda geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye, dünyadaki değişimleri şekillendiren bir ülke olarak daima yükselecektir. Milletimiz bu süreçte Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya ve demokratik gelişimini sürdürmeye kararlıdır.

Cumhuriyet Bayramı'nda millet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.''

Gül'ün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından tören alanındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve öğrenciler, Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaptılar.

İstanbul’daki geçit töreni ve fener alayı yağışlar nedeniyle iptal edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bazı savaş gemileri halkın ziyaretine açılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Trabzon, Samsun, İnebolu-Kastamonu, Dolmabahçe-İstanbul, İzmit, Erdek, İzmir, Marmaris ve Mersin'de Türk Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemileri 10.00-12.00 ve 14.00-18.00 saatlerinde halkın ziyaretine açılacak.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder