8 Ekim 2010 Cuma

OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E MÜZİKAL BİR HİKAYE

CRR Konser Salonu saray üniversitesi Enderun Mektebi’nden başlayan, batılılaşmanın ilk safhası Mûsika-yi Hümâyûn’a devam eden müzikal yolculuğumuzun hikayesinin anlatılacağı “Enderun’dan Mızıkaya” başlıklı konserle 11 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de müzikseverler merhaba diyecek. Konser, müzikal tarihimizde Türk Müziği ve Batı Müziği’nin sergilediği birlikteliği ve uyumu gösterirken, günümüzde yaşanan müzikal ayrımcılığa da eleştirel bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

Ünlü tenor Hakan Aysev ve Türk müziğinin güçlü sesi Ahmet Özhan’ın aynı sahneyi paylaşacağı Enderun’dan Mızıkaya başlıklı konserde sanatçılara İhsan Özer yönetimindeki CRR Türk Müziği Topluluğu ve Rengim Gökmen yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Görsel öğelerle zenginleşecek konserin repertuvarı Sultan IV. Murad Hân’dan Dede Efendi’ye, Sultan II. Mahmud Hân’dan Donizetti Paşa’ya, Hacı Arif Bey’den Zati Arca’ya, İsmail Hakkı Bey’den Ahmet Adnan Saygun’a, Sadettin Kaynak’tan Hasan Ferit Alnar’a, Cemal Reşit Rey’den Yalçın Tura’ya kadar pek çok bestekârın eserlerinden oluşuyor. Konserde ayrıca Türk Musikisi alanında eşsiz eserler veren bestekarların başarılı batı müziği çalışmaları yine batı müziği bestecilerinin hayranlık uyandıracak Türk Musikisi çalışmalarına yer verilecek.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder