23 Eylül 2010 Perşembe

"ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE" KAMPANYASI

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, "Çocuklar Gülsün Diye" kampanyası kapsamında yapılan bir anaokulu, sanatçı Gülben Ergen'in katılımıyla açıldı.

Sanatçı Ergen'in okul öncesi eğitime dikkati çekmek için başlattığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) desteklediği proje kapsamında, iş adamı Eyüp Sabri Tuncer'in Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yaptırdığı Vakfıkebir Deregözü Çocuklar Gülsün Diye Eyüp Sabri Tuncer Anaokulu'nun açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl törende yaptığı konuşmada, dünyanın asıl sahiplerinin çocuklar olduğunu ifade ederek, "Bizler şu anda dünyanın bekçileriyiz ama asıl sahipleri çocuklarımızdır, bunlar için ne yapsak azdır"dedi.

Sosyal sorumluluk gereği, imkanı olanların çocuklar için yatırım yapması gerektiğine işaret eden Erdöl, "Bizler TBMM'de çocuklarımız için çok şeyler yapmaya çalıştık, özellikle 'Dumansız Hava Sahası Projesi'nde amacımız çocukları sigaradan korumak, uzak tutmaktı. Çocuklara sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da insana yatırım yapmanın önemine değinerek, "Dünyada rekabetçi olabilmek, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatabilmek için eğitime yatırım yapmak şarttır, ancak böyle rekabetçi olabiliriz. Aksi takdirde küresel ve bölgesel güç olma hedefimize ulaşmada sıkıntılar yaşayabiliriz" dedi.

Törende, yapılan konuşmalar sonrası Erdöl, Tuncer ailesinden Hasan Engin Tuncer'e, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Gülben Ergen'e, Vali Kızılcık da İnanlı'ya okul yapımındaki katkılarından dolayı plaket verdi.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder