23 Eylül 2010 Perşembe

BABIALİ ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) tarafından düzenlenen Babıali Şenliği'nin üçüncüsü 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Sultanahmet Parkı'nda yapılacak. Şenlik süresince, gazeteler, dergiler, yayınevleri, internet siteleri ve ajanslar okurlarıyla, televizyon kuruluşları izleyicileriyle, radyolar da dinleyicileriyle buluşacak.

Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere kamu ve özel kuruluşların da destek verdiği etkinlikler 29 Eylül tarihinde düzenlenecek Boğaz Gezisi ile başlayacak. Resmi açılış 30 Eylül tarihinde Sultanahmet Parkı'ndaki Amfi Tiyatro'da TGC Başkanı Orhan Erinç, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan'ın katılımıyla yapılacak. Açılışın ardından başlayacak etkinlikler çerçevesinde, TGC başta olmak üzere, meslek kuruluşları, basın yayın kuruluşlarıyla birçok yayınevi kuracakları stantlarda ve etkinlik alanında imza günü, panel ve konserler düzenleyecek.

Şenliğin bir zamanlar basının kalbi olan Babıali'de gazetecileri bir araya getirerek dayanışma ruhunu da güçlendirdiğini belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, şenliğe yalnız İstanbul'dan değil yerel medyadan da gazeteci arkadaşların katılacağını kaydederek, "Basın meslek örgütleri de şenliğe katılarak bize güç verecekler. Televizyonlar, gazeteler, radyolar, internet siteleri, yayınevleri şenliği zenginleştirecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti standında gazeteci yazar arkadaşlarımız imza günleri düzenleyecek. Bütün meslektaşlarımızı yönetim kurulumuz adına 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında 3. Babıali Şenliği'ne davet ediyorum" dedi.

Şenlikte düzenlenecek konser ve panellerin yanı sıra 1950'li ve 1960'lı yılların efsaneleşmiş klasik otomobil sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Babıali Şenliği'nin konuğu olacak. 3 Ekim tarihinde etkinlik alanında otomobillerini sergileyecek olan dernek, bir zamanlar basının başkenti olan tarihi yarımadaya renk katacak.

Öte yandan şenlik süresince Kızılay tarafından kan bağışı kampanyası, Türk Kalp Vakfı tarafından kolesterol-şeker taraması yapılacak.

CUMHURİYET – ANKA

0 yorum:

Yorum Gönder