14 Haziran 2010 Pazartesi

MEMURA EK ZAM GÖRÜNDÜ

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emekli maaşlarına, haziran ayı enflasyon rakamlarına göre ay başında ek zam yapılması gündemde. Devlet memuru, sözleşmeliler ve memur emekli maaşlarına yılın ilk yarısında yüzde 2.5 zam yapılmış ve bütçede tüketici fiyat artışının, bu zammı aşması halinde, aradaki farkın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da maaşlara ek zam olarak yansıtılacağı belirtilmişti. Ancak ocak-mayıs dönemindeki tüketici fiyat artışı, yüzde 4.17 olarak gerçekleşerek memura yapılan yüzde 2.5’lik zam oranı oldukça aştı.

Bunun üzerine maaşlara enflasyon farkında gözler, bu ayın enflasyon oranına çevrildi. Haziranda tüketici fiyatları sabit kalsa bile, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, yüzde 1.67 enflasyon farkı alacak. Bu ay tüketici fiyatlarının yüzde 0.5 artması halinde ise ek zam oranı yüzde 2.14’e yükselecek. Aylık enflasyonun eksi 0.5 olarak çıkması durumunda ise memura verilecek zam yüzde 1.12’ye düşecek.

Bütçe Kanunu uyarınca maaşlara 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yılın ikinci yarısı için yüzde 2.5 zam yapılacak. Devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Temmuz’da zamlı maaş alacak. Kamu personeline 14 günlük de zam farkı ödenecek. Maaşlara enflasyon farkı verilmesi durumunda, önce haziran maaşlarına bu fark eklenecek, sonra buna yüzde 2.5’lik ikinci yarı zammı ilave edilecek. Enflasyon farkı gerekmezse, bu defa maaşlar doğrudan yüzde 2.5 artacak.

STAR GAZETE – AA

0 yorum:

Yorum Gönder