12 Haziran 2010 Cumartesi

AYDA 1 TL'YE KİRALIK EV

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği ve hayırsever iş adamı Mustafa Kırcı iş biriğiyle yaptırılacak olan, bünyesinde aşevi, mesleki eğitim merkezi ve barınma evinin bulunacağı 'Kimsesizler Konağı'nın temeli törenle atıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yıldırım ilçesinde Beyazıt Mahallesi Kartal Sokak'ta inşa edilecek binanın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iş ve aş bulma umuduyla çok sayıda insanın her gün Bursa'ya göç ettiğini söyledi. Kendisine çok kişinin gelerek iş ve barınma yeri konusunda yardım istediğini belirten Harput, talepleri ortak noktada çözme konusunda valiliğin böyle bir proje geliştirdiğini ifade etti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, meşhur Kartal Sokağı meselesini kamulaştırmalarla çözdüklerini belirterek, "Yıldırım'da hayata geçirdiğimiz projelerle ilçemizi her geçen daha da güzelleştirmeye devam ediyoruz. Yaptığımız 7 büyük kentsel dönüşüm projesi ile Türkiye'de bir rekora imza attık. Yıllardır Yıldırım'da kangren olmuş bir mahallemizin daha meselesini çözerek, Yıldırımlı vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Oradaki Roman vatandaşlarımızı da mağdur etmeyerek kamulaştırma bedellerini kendilerine ödedik. Bölgede yaptığımız yol, yeşil alan ve park çalışmalarımızın yanı sıra bugün temelini attığımız Kimsesizler Konağı'nı hayırsever iş adamı Mustafa Kırcı'nın büyük yardımıyla yüz gün gibi kısa bir sürede tamamlayacağız. Burasını evi yanmış, sokakta kalmış insanlara ayda 1 lira gibi sembolik ücretle kiraya vereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kimsesizler Konağı ve Beyazıt Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Kimsesizler Konağı'nın zemin katının aşevi, 1. katının fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara meslek edindirilmesine yönelik eğitim salonu, 2. ve 3. katlarının ise kimsesizler için barınma evi olarak kullanılacağı bildirildi. 1 milyon TL'ye mal olacak binanın 100 günde tamamlanması planlanıyor.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder