25 Mayıs 2010 Salı

TÜRK FİLMLERİ NEW YORK'TA

New York'ta "Türk Film Günleri", yönetmen Levent Semerci'nin "Nefes: Vatan Sağolsun" adlı filminin gösterimiyle başladı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği ve TÜRSAK'ın (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) işbirliğiyle "Village East" Sinemasında düzenlenen ve 3 gün sürecek "Türk Film Günleri"nin açılışına New Yorklu sinemaseverlerin yoğun katılımı oldu.

Gecede, "Nefes: Vatan Sağolsun" filminin yönetmeni Levent Semerci, başrol oyuncusu Mete Horozoğlu, yapımcısı Barış Kaya, yönetmen Tevfik Başer, Güven Kıraç, Burak Kut, "Romantik Komedi" filminin oyuncusu Burcu Kara, Altın Portakallı oyuncu Fadik Sevin Atasoy da yer aldı.

Gösterimde, Yeşilçam'da "En İyi Film" ödülü alan "Nefes: Vatan Sağolsun" filminin yanı sıra, Yılmaz Erdoğan'ın "Neşeli Hayat", Ketche'nin "Romantik Komedi", Hüdaverdi Yavuz'un "Eşrefpaşalılar" ve Atıf Yılmaz'ın bir Yeşilçam klasiği olan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi izleyiciyle buluşacak.

New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Nihan Bekar A.A'ya yaptığı açıklamada, Türk Film Günlerini düzenlemekten büyük bir memnuniyet ve gurur duyduklarını, amaçlarının Türk sinemasını hem Amerikalı sinemaseverlerle, hem de New York'ta yaşayan Türk sinemaseverlerle buluşturmak olduğunu söyledi.

TNN – AA 

0 yorum:

Yorum Gönder